Stærke billeder: Barn bundet fast til tung sten

Mens hendes forældre graver huller, passer pige på 15 måneder sig selv, smurt ind i støv og bundet til en tung sten.

Udgivet Opdateret

Det er bagende varmt, støvet og på ingen måde ufarligt på en byggeplads i det vestlige Indien. Det er måske det sidste sted i verden, man ville forvente at finde små børn, der knap nok kan gå endnu. Og det er slet ikke et sted, man ville forvente at finde en lille pige bundet fast til en tung sten.

Men Shivani på 15 måneder er her, fordi hendes mor er her. Det fortæller Reuters i en ganske forfærdelig historie fra den anden side af verden.

Pigens forældre tjener under 25 kroner om dagen på at grave huller til elektriske kabler i byen Ahmedabad.

Mens forældrene arbejder, er den lille pige bundet fast til en sten med det advarselsbånd, der normalt er at finde omkring en farlig byggeplads.

– Jeg binder hende fast, så hun ikke bevæger sig ud på vejen. Min søn på tre kan ikke kontrollere hende, fortæller Shivanis mor, der hedder Sarta Kalara, til Reuters.

Artiklen beskriver et land, hvor der bor 40 millioner arbejdere som Shivanis forældre. Mindst 20 procent af dem er kvinder, og det er ikke et ukendt syn at se børn være med deres forældre på arbejde. De leger i sandet, mens de voksne flytter sten og graver ud til nye veje.

Forældre sover under åben himmel

Om natten sover familien under åben himmel, og de er en del af at arbejdende folk, lokale virksomheder henter ind i store grupper via mellemmænd, der beskæftiger sig med at skaffe folk til de store byggeprojekter.

Børnene følger med deres forældre, og artiklen fra Reuters beskriver, hvordan man i løbet af en arbejdsdag kan se mødrene tage korte pauser for at give deres børn mad.

Forældre har til artiklen fortalt, at det ikke er unormalt, at deres børn er sammen med dem, til de er syv eller otte år gamle. Herefter bliver de sendt ud for at bo hos deres bedsteforældre.

Der kan derfor være en hel del børn med på arbejde på en byggeplads. Og lederne af disse byggepladser virker til at ignorere problemet.

– De er ligeglade med os og vores børn. De er kun interesserede i, at arbejdet bliver gjort, fortæller Shivanis mor.

Powered by Labrador CMS