Stikprøve: Her finder du det dårligste frugt og grønt

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Det kniber med at holde rådne grøntsager og muggen frugt fra hylderne i Netto, skriver Søndagsavisen.

I en stor stikprøveundersøgelse foretaget af Søndagsavisen blev der fundet dårlige varer i otte ud af ni grøntsagsafdelinger i Netto-butikker over hele Danmark.

Dermed placerer discountkæden sig på en sidsteplads i undersøgelsen, der blev foretaget i ni supermarkeds- og discountkæder.

I stikprøvekontrollen blev det undersøgt, hvor meget decideret muggen eller rådden frugt og grønt, der kunne findes i supermarkedernes grøntafdelinger på fem minutter.

Med i undersøgelsen er også Irma, Kvickly, Føtex, SuperBrugsen, Aldi, Fakta, Rema1000 og Lidl.

Irma er den eneste supermarkedskæde i undersøgelsen, hvor der slet ikke blev fundet dårligt frugt og grønt.

Fra Dansk Supermarked, der blandt andet står bag Netto, erkender pressechef Mads Hvidtved Grand, at der er plads til forbedring.

»Der kan vi forbedre os. Det arbejder vi allerede med, og derfor får vi også leveret frisk frugt og grønt syv dage om ugen. Det er heller ikke noget, der bliver værre ifølge vores egne undersøgelser, tværtimod,« siger han til Søndagsavisen.

Dårlige varer i frugt- og grøntafdelingen kan have en negativ effekt på resten af varerne på hylderne, fortæller Nina Læssø Jakobsen, fuldmægtig inden for Kemi og Fødevarekvalitet i Fødevarestyrelsen.

»En vare, der er muggen, kan godt smitte en anden vare til at blive muggen,« siger hun.

Sundhedsmæssigt er det dog først et problem, når muggen konkret kan ses på fødevaren.

Stikprøveundersøgelsen blev foretaget som del af Søndagsavisens servicetjek, hvor 18 medarbejdere besøgte 79 supermarkeder i Jylland, Sjælland og Fyn 24. oktober og undersøgte supermarkedernes service ud fra en række parametre, herunder varernes friskhed.

BNB

Powered by Labrador CMS