Stinker din opvaskemaskine? Sådan gør du noget ved det

Har du en sur opvaskemaskine i dit køkken? Hvis din opvasemaskine lugter, er der formentlig en god grund til det.

Udgivet Opdateret

En sur opvaskemaskine gør et køkken mindre indbydende, og hvis din opvaskemaskine lugter, kan det være let at bilde sig selv ind, at den heller ikke vasker dine ting ordentligt af.

Bolius skriver, at der er flere mulige årsager til, at din opvaskemaskine lugter, og det vigtigste, man skal vide om en sur opvaskemaskine er, at der ér noget, man kan gøre ved problemet.

Det er også værd at vide, at man kan forebygge en del af problemet ved jævnligt at afkalke og rengøre opvaskemaskinen.

Du kan i galleriet se præcist, hvad du skal gøre ved en sur opvaskemaskine, men følger du rådene – med held – og oplever du alligevel, at din opvaskemaskine lugter igen efter et stykke tid, er der flere gode råd i vente.

Bolius skriver nemlig, at det er en god idé at vaske op ved mindst 60 graders varme. Det burde afhjælpe problemet forebyggende, og det er i den henseende værd at vide, at rengøring af din opvaskemaskine i sig selv kan sikre, at den ikke en dag står og ser klam ud.

Gør opvaskemaskinen ren

Whiteaway skriver, at du kommer langt ved at fjerne både snask og madrester fra spulearme i din opvasker. Du bør kunne komme alt snavset til med tålmodighed og tandstikkere af træ eller plastik. Metal kan gøre skade, så pas på.

Opvaskemaskinens overfalder, kanter og pakninger bør også få en tur med en opvredet karklud, og Whiteaway skriver, at du skal huske bunden af lågen, hvor der også kan samle sig snavs.

Hvis du har fulgt de mange råd og stadig har en sur opvaskemaskine i dit køkken, er rådet fra Bolius, at du kontakter en autoriseret VVS-mand. Det kan være, at din opvaskemaskine lugter, fordi rørføringen er forkert, og det skal i så fald udbedres af en fagmand.

Kilder: BoliusWhiteaway

Powered by Labrador CMS