Stor bøde og sur smiley til 7-Eleven

7-Eleven har igen været i Fødevarestyrelsens søgelys.

Udgivet Opdateret

Det er kun få dage siden, Newsbreak.dk kunne berette om, at to 7-Eleven butikker på Hovedbanegården i København havde haft besøg af Fødevarestyrelsen.

Med ret så store bødekrav til følge.

Nu er den gal igen i kæden – dog på en anden banegård; nemlig den i Esbjerg.

For varmt

Fødevarestyrelsen kontrollerede blandt andet forretningens kølerum. Her blev der målt temperaturer på mellem 11,1 og 12 grader. Det sidste i en sandwich, der var blevet tilberedt fire timer forinden.

For at bevise, at den manglende køling havde stået på i længere tid, foretog styrelsen en kontrolmåling af en træstamme, der havde været opbevaret i samme kølerum i mere end et døgn. Den blev målt til 11,8 grader.

Derudover var der problemer med at holde styr på tiden på de sandwich, der bliver smurt i forretningen.

Endvidere tilvirkes der “breakfast Bagels” (smøreost, ost, bacon og æg) som opbevares udenfor køl. Virksomheden oplyser, de stiller en p-skive for kontrol af 3 timers reglen. På tilsynet kunne det konstateres at p-skiven ikke var sat, står der videre i rapporten.

For koldt

Heller ikke varmen, var der styr på. Varmeskabene skal holde madvarernes temperatur på over 65 grader. Et pølsehorn blev målt til 52,4 og lufttemperaturen til 58,6.

Til sidst fik forretningen en løftet pegefinger omkring dårlig skiltning af dens vej-selv-slik, der dog endte under bagatelgrænsen, da det kun drejede sig om en spand med slik.

Hele herligheden kommer til at koste 7-Eleven 10.000 kroner.

Nu venter en opfølgende kontrol, som virksomheden selv skal betale.

Esbjerg Banegård ligger på Jernbanegade 39.

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få en kommentar til bøden fra 7-Elevens regionschef Søren Ring.

Du kan læse hele rapporten HER.

Powered by Labrador CMS