Stor oprejsning for Fuglsang

Geraint Thomas blev samlet vinder af Schweiz Rundt. Jakob Fuglsang holdt fast i tredjepladsen på sidste etape

Schweiz Rundt endte søndag med en walisisk triumf.

Geraint Thomas (Ineos) blev samlet vinder af etapeløbet efter en andenplads på den afsluttende enkeltstart på 8. etape, hvor Remco Evenepoel (Quick-Step) tog sejren.

Geraint Thomas overhalede på sidstedagen den førende rytter Sergio Higuita (Bora) i klassementet.

Kørte god enkeltstart

Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech) var også tæt på at gå forbi Higuita i den samlede stilling, men danskeren sluttede som treer, efter at det endte med en niendeplads i kampen mod uret.

Ved mellemtiden midtvejs på den 25,6 kilometer lange rute havde den 37-årige dansker slået et hul på 28 sekunder til Higuita, hvilket var nok til at gå forbi colombianeren.

Higuita skruede dog op for farten på tilbagevejen og holdt fast i andenpladsen i klassementet med et hul på fire sekunder til danskeren.

2005: Team Heijdens-Ten Tusscher.

2006-2008: Team Designa Køkken/Team Cannondale – Vredestein.

2009-2010: Team Saxo Bank.

2011-2012: Leopard Trek.

2013-: Astana.

*Udvalgte meritter:

Samlet sejr i Criterium du Dauphiné (2017 og 2019).

Vinder af Liège-Bastogne-Liège (2019).

Etapesejr i Tirreno-Adriatico (2019).

Nummer to i Strade Bianche (2019).

Samlet sejr i Andalusien Rundt (2019).

Etapesejr i Romandiet Rundt (2018).

To etapesejre i Criterium du Dauphiné (2017).

Sølv ved OL i Rio i mændenes linjeløb (2016).

Samlet nummer fire i Criterium du Dauphiné (2013).

Samlet vinder af Tour of Luxembourg (2012).

Samlet vinder af Østrig Rundt (2012).

Samlet nummer tre i Schweiz Rundt (2010).

Samlet vinder af Post Danmark Rundt (2008, 2009 og 2010).

Samlet vinder af Slovenien Rundt (2009).

Guld ved U23-VM i mountainbike (2007).

Fik klø af belgier

Fuglsang kørte en af sine bedste enkeltstarter i de senere år. Den danske veteran havde alligevel et hul på et minut og to sekunder op til etapevinderen Evenepoel på sidste etape.

Geraint Thomas, der vandt Tour de France i 2018, var tættest på belgierens vindertid og manglede blot tre sekunder på at matche Evenepoel.

Stefan Küng (FDJ) var hurtigst ved mellemtiden, men schweizeren blev distanceret med 11 sekunder og satte tredjebedste tid ved målstregen i Vaduz.

Jakob Fuglsang blev samlet nummer tre i Schweiz Rundt. Geraint Thomas vandt løbet.