Stor succes med veterantog

Perronen er tæt pakket med glade mennesker, før der bliver fløjtet afgang for det gamle charmerede veterantog. Privatfoto.
Udgivet Opdateret

Sydjyllands Veterantog, som er hjemmehørende ved det gamle DSB-remisanlæg i Lunderskov, har i denne sommer stor succes med veterantogskørsel på den ellers for længst for normal togtrafik nedlagte jernbanestrækning mellem Haderslev og Vojens.

– Ja, det er næsten ikke til at få armene ned. Ikke færre end 663 gæster valgte ved den seneste kørsel i torsdags at prøve, hvordan det var at rejse med toget i gamle dage, og det var rekord for en enkelt køredag, fortæller Svend Erik Brodersen, Vamdrup, som er medlem af veteranbanens bestyrelse, og foreningens pressekontakt til pressen.

Det gamle unikke veterantog fra Lunderskov har siden 9. juli kørt hver torsdag hen over den cirka 11 kilometer lange charmerede banestræknings skinner, hvor der ikke har kørt officielle passagertog siden 1974.

– Indrømmet. Den store tilslutning er kommet bag på os. Togets tre vogne har været fyldt til mere end sidste siddeplads, men trods den til tider lidt trange plads, har vi heldigvis kun mødt glade og tilfredse gæster, fortæller Svend Erik Brodersen.

Med en rejse med veterantoget skrues tiden virkelig tilbage. Vognene, der er hægtet på lokomotivet, er nemlig alle omkring 100 år gamle. Og toget ”snegler” sig stille og roligt af sted. Intet haster – helt som i gamle dage.

Veterantoget fra Sydjyllands Veterantog i Lunderskov kører fremdeles hver torsdag til og med 6. august med afgang fra Haderslev Bystation ved Nørregade klokken 11.00 og 14.00, og fra Vojens station klokken 12.00 og 15.00. Køreturen varer tur/retur Haderslev – Vojens cirka halvanden time.

Powered by Labrador CMS