Stort kemikalieudslip: Her spærrer politiet af

Et stort kemikalieudslip på en virksomhed i Kolding betyder lige nu, at politiet har oprettet en stor sikkerhedszone.

Et kemikalieudslip har fået politiet til at oprette en sikkerhedszone i Kolding. Foto: Google Maps
Udgivet Opdateret

1000 liter salpetersyre er løbet ud under et kemikalieudslip hos virksomheden Novadan i Kolding, og derfor opretter Sydøstjyllands Politi en større sikkerhedszone i området omkring Platinvej, hvor virksomheden ligger. Det fortæller vagtchef Lars Grønlund til Newsbreak.dk.

– Udslippet er sket inden for i en lagerhal, så det er farligt i den forstand, at der er andre kemikalier til stede i hallen. Det er brandfarligt. Vores hovedfokus har derfor været at sikre, syren ikke løber ud eller blandes med de øvrige kemikalier, siger han.

En del af sikkerhedsforanstaltningerne er, at et stort område uden om virksomheden er blevet spærret af for mennesker og trafikanter. Lige nu er der tale om et “firkantet” område, der dækker fra Vejlevej i øst til Stålvej i vest. På den anden led er det fra Ny Esbjergvej i nord til Esbjergvej i syd. De nævnte gader er dog ikke spærret.

– Vi har tilkaldt det nationale kemikalieberedskab, der er på vej fra København. De skal vurdere, hvad der skal ske, og hvordan vi får ryddet op efter udslippet. Inden den vurdering har vi besluttet, at afspærringen hellere skal være for stor end for lille, siger vagtchefen ved politiet.

En lang nat

Det vurderes for nuværende, at når først selve oprydningsarbejdet kan begynde, vil det tage det meste af aftenen og natten.

Ingen personer fra virksomheden er kommet til skade ved udslippet, der ifølge Grønlund er sket fra en såkaldt palletank, de fleste nok kender hjemme fra haven. Det er dog fortsat uklart, hvordan selve udslippet er sket.

– Så langt er vi slet ikke nået. Vores fokus har været at dæmme op for det, så saltpetersyren ikke pludselig løber uden for eller – som sagt – blander sig med de øvrige kemikalier, siger vagtchefen til Newsbreak.dk.

Politiet får hjælp af hjemmeværnet til afspærring af område, og beder alle om at vise hensyn og respektere afspærringen.

Udslippet blev anmeldt klokken 14.02 via alarmcentralen på telefon nummer 112.

Powered by Labrador CMS