Styrelse vil være mere gavmild med asyl

Newspaq
Udgivet Opdateret

Udlændingestyrelsen: Unddragelse af nationaltjeneste kan godt være asylbegrundelse for folk fra Eritrea.

Den heftige kritik af Udlændingestyrelsens rapport om forholdene i Eritrea får nu styrelsen til at ændre på sin opfattelse om, hvornår der skal gives asyl til personer fra Eritrea.

Det fremgår af en mail, som styrelsen har sendt til Ritzau.

Udlændingestyrelsen forventer at give asyl i “mange sager”, hvis asylansøgeren er fra Eritrea. Og nu også til personer, hvis ønske om asyl henfører til unddragelse af nationaltjeneste, fremgår det af mailen:

– På det foreliggende grundlag er det Udlændingestyrelsens opfattelse, at de generelle oplysninger rejser tvivl om, hvorvidt der er en asylbegrundende risiko for personer, der indrejser i Eritrea efter illegal udrejse og unddragelse fra national tjeneste.

– Udlændingestyrelsen finder derfor, at der efter en konkret og individuel vurdering kan være grundlag for at meddele asyl til personer med dette asylmotiv.

– Udlændingestyrelsen vil således som i andre asylsager lade enhver rimelig tvivl komme ansøgeren til gode.

– Udlændingestyrelsen fortsætter sagsbehandlingen, og hvis det kan lægges til grund, at ansøgerne er fra Eritrea, forventer Udlændingestyrelsen på dette grundlag at meddele asyl i mange sager, står der i mailen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS