Super-keeper siger farvel

Jacob Rinne har måske spillet sin sidste kamp for AaB. Ellers sker det i den kommende weekend

Udgivet Opdateret

Den svenske supermålmand Jacob Rinne er færdig i AaB.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse. 

- AaB har igennem tiden været begunstiget af dygtige målmænd, og Jacob Rinne har i de seneste fem sæsoner vist sig som den måske bedste af dem alle, siger AaB’s sportschef Inge André Olsen.

Hentet i 2017

Jacob Rinne blev i august 2017 hentet til AaB fra belgiske KAA Gent som afløser for Nicolai Larsen, og siden har den svenske målmand uge efter uge demonstreret sin klasse mellem stængerne, hvilket på det personlige plan kulminerede, da han af målmandskollegaerne i de to bedste fodboldrækker blev valgt til at modtage Det Gyldne Bur for kalenderåret 2021.

AaB's målmand Jacob Rinne er færdig i Danmark.
AaB's målmand Jacob Rinne er færdig i Danmark.

- Jeg skal være ærlig at sige, at det er en gåde for os, at der fra udlandet ikke har været større efterspørgsel efter Jacobs kvaliteter, end tilfældet har været, men det står også klart, at vi meget gerne havde forlænget samarbejdet med ham, fortæller Inge André Olsen videre.

Rekord-udlænding

Med 167 officielle kampe er Jacob Rinne også med afstand den udlænding i AaB’s historie siden 1885 med flest optrædener på sit CV.

- Jeg synes, jeg har haft en fantastisk tid i AaB med en masse gode mennesker omkring mig både på og uden for banen, og derfor har det heller ikke været et let beslutning at tage afsked med klubben, siger målmanden selv. 

- Men snart er jeg 29 år, og hvis jeg skulle have endnu en fodboldoplevelse i et nyt land, så var det nu, fastslår Jacob Rinne.

Powered by Labrador CMS