Tesfaye: Det sker ikke

Tesfaye kommer ikke til at indvie Folketinget i sagen, selv om det kan betyde, at der så ikke rejses tiltale

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) står fast.
Justitsminister Mattias Tesfaye (S) står fast.
Udgivet Opdateret

Det er udelukket, at alle 179 medlemmer af Folketinget kommer til at få indsigt i sigtelsen mod det mangeårige folketingsmedlem Claus Hjort Frederiksen (V).

Det slår justitsminister Mattias Tesfaye (S) fast. Det er på trods af, at det kan betyde, at der dermed ikke kommer til at blive rejst tiltale mod den tidligere minister.

- Jeg vil godt gøre det meget klart, at jeg ikke kommer til at videregive højt klassificerede oplysninger til alle 179 medlemmer af Folketinget – heller ikke selv om det betyder, at Folketinget så ikke vil ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet, siger han i en skriftelig kommentar til Ritzau.

Snæver kreds

- Jeg følger den meget, meget klare vurdering fra myndighederne om, at disse oplysninger skal holdes i en snæver kreds af hensyn til statens sikkerhed.

Mattias Tesfaye har de seneste dage løbende orienteret Folketingets partiledere om, hvad der ligger til grund for Rigsadvokatens indstilling om at tiltale Claus Hjort Frederiksen efter paragraf 109.

Det er uvist, hvor meget justitsministeren har kunnet oplyse partilederne om, da de er blevet pålagt tavshedspligt. Det betyder, at de ikke kan fortælle deres folketingsgrupper, hvad de har fået at vide.

Ministeren har på forhånd afvist, at alle medlemmer kan få indsigt.

De vil ikke

Men flere partier har meddelt, at de ikke kan stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksen immunitet, hvis ikke hele folketingsgruppen kan blive indviet i sigtelsen.

Men nu slår Mattias Tesfaye atter engang fast, at det ikke kommer til at ske.

- Hvis et flertal i Folketinget på trods af anklagemyndighedens faglige vurdering ikke ønsker, at sagen skal prøves ved domstolene, medmindre alle oplysninger kan lægges frem for alle 179 folketingsmedlemmer, så foretrækker jeg at meddele Rigsadvokaten, at der på grund af immunitet ikke kan rejses tiltale, siger Mattias Tesfaye.

Claus Hjort Frederiksen parlamentariske immunitet skal ophæves, før der kan blive rejst tiltale mod ham.

Powered by Labrador CMS