Tesla-ejere på kant med loven

Teslas overvågningssystem, Sentry Mode, bryder muligvis EU's GDPR-regler

Udgivet Opdateret

Udviklingen i teknologien på de nye Tesla-modeller kan betyde, at mange Tesla-ejere risikerer at overtræde lovgivningen, uden de selv er klar over det.

Det skriver FDM's medlemsmagasin, Motor.

Årsagen til dette skal findes i Teslas overvågningssystem, der hedder Tesla Sentry Mode.

En Tesla er udstyret med flere kameraer rundt omkring på bilen, der filmer forbipasserende. Både når bilen kører, og når den holder stille. 

Kan ses via app

En opdatering i 2021 gjorde det samtidig muligt for Tesla-ejere at kunne tilgå kameraerne på deres app, så de på deres mobil kunne følge med i, hvad der skete rundt omkring deres Tesla.

Med denne funktion risikerer mange danske Tesla-ejere at overtræde tv-overvågningsloven, skriver Motor.

Ifølge loven er det nemlig ikke tilladt som privatperson at foretage tv-overvåge "gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel".

Kort om Elon Musk

* Musk er en sydafrikanskfødt canadisk-amerikansk forretningsmagnat, ingeniør, opfinder og investor. Han flyttede til Canada som 17-årig.

* Han grundlagde Tesla i 2003.

* Han er blandt andet kendt for at være meget aktiv på det sociale medie Twitter.

* Musk er også stifter af rumfartsselskabet SpaceX, som i 2020 sendte en bemandet rumkapsel op til Den Internationale Rumstation (ISS).

* Musk stiftede SpaceX i 2002.

* Han er desuden medstifter af e-handelstjenesten Paypal. PayPal blev i 2002 solgt til eBay for 1,4 milliarder dollar.

Kilde: Ritzau, Wall Street Journal og tesla.com.

Da Teslas europæiske hovedkvarter ligger i Holland er det op til de hollandske myndigheder at undersøge, om Tesla overtræder EU's GDPR-regler.

Tesla har europæisk hovedkvarter i Holland. Det er derfor de hollandske myndigheder, der skal undersøge, om Teslas overvågningssystem overtræder lovgivningen.
Tesla har europæisk hovedkvarter i Holland. Det er derfor de hollandske myndigheder, der skal undersøge, om Teslas overvågningssystem overtræder lovgivningen.
Powered by Labrador CMS