Tiltale: Påkørte skiltevogn og dræbte Falckmand

En 20-årig mand, der i 2018 forårsagede en Falckansats død i en færdselsulykke, skal mandag for retten.

Udgivet Opdateret

I december 2018 blev en mand dræbt i en ulykke på Vestmotorvejen ved Korsør. Den dengang 19-årige mand påkørte en skiltevogn på motorvejen, der blev skubbet over i en 63-årige Falckansat, der døde.

Den nu 20-årig mand, der førte bilen, skal mandag for retten, hvor han er tiltalt for uagtsomt manddrab og overtrædelse af færdselsloven, skriver Sjællandske.

Almindelig procedure

Allerede kort tid efter ulykken skete, blev den 20-årige sigtet for uagtsomt manddrab, fordi han havde forvoldt den 63-årige mands død. Det er almindelig procedure ved den slags dødsulykker.

Mandag skal han for retten, hvor han foruden en tiltale for uagtsomt manddrab efter straffelovens paragraf 241 også er tiltalt for overtrædelse af færdselsloven.

Ifølge anklageskriftet skulle den 20-årige forinden ulykken ikke have udvist agtpågivenhed med den begrundelse, at den 20-årige kørte op imod 129 kilometer i timen, da han påkører skiltevognen.

63-årig kunne ikke reddes

Ulykken på Vestmotorvejen kostede en 63-årig Falckansat livet.

En lægehelikopter blev tilkaldt til ulykken, men den 63-åriges liv stod ikke til at redde, efter han var blevet ramt af skiltevognen, som den 20-årige mand påkørte.

Den 20-årige mand kom selv til skade ved ulykken og blev kørt på hospitalet. Han blev hurtigt erklæret uden for livsfare.

I forbindelse med ulykken blev en del biler ramt af vragdele fra det fatale sammenstød.

Ulykken gjorde, at Vestmotorvejen var spærret i flere timer.

Powered by Labrador CMS