Tjen kassen inden jul: Disse ting kan indbringe dig en mindre formue

Det er sidste chance, hvis du vil bruge julen som anledning til at få ryddet ud i gamle mobiltelefoner, legoklodser og porcelæn.

De mest populære søgninger på DBA op til jul er iPhone, Lego og Royal Copenhagen. Skulle du selv få lyst til at købe noget på nettet, er der en række råd, det er klogt at følge. KLIK VIDERE OG SE RÅDENE. (Modelfoto) Foto: Barbro Wickström/Free
De mest populære søgninger på DBA op til jul er iPhone, Lego og Royal Copenhagen. Skulle du selv få lyst til at købe noget på nettet, er der en række råd, det er klogt at følge. KLIK VIDERE OG SE RÅDENE. (Modelfoto) Foto: Barbro Wickström/Free
Udgivet Opdateret

Før man kan gå på juleferie med god samvittighed og læne sig tilbage med et skoldhedt glas gløgg i hånden, kræver det lige, at de sidste julegaver kommer i hus.

Og hos den digitale brugsbørs DBA oplever de op til jul ekstraordinært mange søgninger på ting, der kan blive til hårde pakker under træet.

Derfor er det lige nu, du skal have taget billeder af modeltogbanen og spillekonsollen og lave en salgsannonce, hvis du vil nå at fange de sidste julegaveindkøbere.

– Når man sammenligner december med andre måneder hen over året, så kan man se, at søgninger på sådan noget som Lego, Royal Copenhagen, modeltog og Georg Jensen springer rigtig meget op. Så det fortæller os, at der er en øget efterspørgsel, fortæller Sofie Folden, som er kommunikationschef hos DBA.

Klassiske mærker er populære

Der er nogle fællesnævnere ved de ting, der pludselig oplever et popularitetshop i december:

– Det er typisk nogle af de klassiske mærker, og det er ting, som holder i længere tid og holder en værdi. Vi går efter nogle ting af høj kvalitet, og hvor man kan spare nogle penge, siger Sofie Folden.

Det kan også være ting, det er svære at anskaffe fra ny – eksempelvis modeltog, tilføjer hun.

En af de ting, der bliver oplevet som et plus ved at give en brugt gave, er, at den kommer med en historie, siger Sofie Folden.

Derfor er hendes råd, at man skruer op for fortællerstemmen i sin salgsannonce. Giv køberen et indblik i, hvor og hos hvem tingene har haft deres liv indtil nu. Dermed kan man give en gave med en god historie.

Ting skal være i god stand

Der bliver særligt kigget efter de brugte ting, der er i god stand, siger Sofie Folden. Så sørg for, at tingene er tørret af med en klud, hvis de lige er kommet ned fra loftet, råder hun.

Man skal dog ikke nødvendigvis forvente, at man kan få meget mere for sine gamle sager, bare fordi man sælger dem lige op til jul. For julebudgettet skal også kunne bære det.

I en undersøgelse fra Pricerunner havde 46 procent et samlet julegavebudget på op til 3000 kroner, mens 10 procent af de adspurgte havde et samlet budget på højst 1000 kroner.

Udbud og efterspørgsel tæller

Og dem, der leder efter brugte gaver, har ikke nødvendigvis tænkt sig at sprænge julebudgettet til atomer.

De fleste går nemlig ind og sammenligner med de øvrige annoncer, så udbud og efterspørgsel dikterer ret hurtigt, hvad man kan få for en given ting, siger Sofie Folden.

– Men i og med at der er større efterspørgsel, er der en god chance for at komme af med sine ting, siger Sofie Folden.

Hvis du selv overvejer at købe en eller flere af dine julegaver brugt, er der en række råd, det er en god idé at skrive sig bag øret, så man ikke bliver snydt.

Dem kan du se i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS