Tjeneste bliver sponsor for fodboldklub

Spotify bliver ny hovedsponsor for FC Barcelona og får også del i navnet på klubbens berømte stadion

Ifølge sangeren har han fået 75 millioner streaminger på Spotify. (Foto: Christian Hartmann/Scanpix 2018)
Ifølge sangeren har han fået 75 millioner streaminger på Spotify. (Foto: Christian Hartmann/Scanpix 2018)
Udgivet Opdateret

Et verdens mest berømte fodboldstadioner skal have nyt navn. Camp Nou i Barcelona skal fra den kommende sæson officielt kaldes Spotify Camp Nou.

Navneskiftet er en del af den aftale, som FC Barcelona har indgået med musikstreamingtjenesten, som parterne har bekræftet tirsdag aften.

Stå på spillerne

Aftalen gør Spotify til klubbens nye hovedsponsor og giver virksomheden navnerettighederne til stadion. Det er første gang nogensinde, at Camp Nou skal have et tilføjet et sponsornavn.

Navnet Spotify kommer i de kommende fire år også til at stå på brystet på spilledragterne hos både Barcelonas mænd og kvinder.

Betaler milliardbeløb

Hvor meget musikgiganten betaler for at blive eksponeret af den traditionsrige fodboldklub, melder historien ikke noget om.

Ifølge nyhedsbureauet AFP menes aftalen dog at indbringe klubben op til 300 millioner euro i løbet af de fire år. 

Det svarer til 2,2 milliarder danske kroner.

Godkendt af ledelse

Aftalen er blåstemplet af klubbens ledelse, men skal formelt godkendes af medlemmerne. Det sker på en ekstraordinær forsamling 3. april.

Spotify afløser streamingtjenesten Rakuten, der har været Barcelonas hovedsponsor siden 2017.

Fra næste sæson skal Barcelona-spillerne have nyt sponsornavn på brystet. (arkivfoto).
Fra næste sæson skal Barcelona-spillerne have nyt sponsornavn på brystet. (arkivfoto).

SPOTIFY

Virksomheden er grundlagt i 2006 og er en primært en musikstreaming-tjeneste, der leverer DRM-begrænset musik men tilbyder også videoer og podcasts fra pladeselskaber og mediefirmaer. Grundlæggende er Spotify gratis at bruge med reklamer, mens yderligere funktioner, såsom offline-lytning og reklamefri lytning, tilbydes via betalte abonnementer.

Spotify-platformen blev lanceret den 7. oktober 2008 og giver adgang til over 50 millioner numre. Brugere kan søge efter kunstner, album eller genre og kan oprette, redigere og dele afspilningslister. Spotify er tilgængelig i det meste af Europa og Amerika, Australien, New Zealand og dele af Afrika og Asien og på de fleste moderne enheder, herunder Windows-, macOS- og Linux-computere, iOS- og Android-smartphones og -tablets. Fra februar 2020 havde virksomheden 271 millioner månedlige aktive brugere, herunder 124 millioner betalende abonnenter.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS