To 14-årige dømt for mord på jævnaldrende

To 14-årige drenge fra Irland er blevet dømt for mordet på den 14-årige Ana Kriégel. Det er de yngste morddømte i Irland nogensinde.

To 14-årige dreng er blevet dømt for at brutalt mord på den 14-årig pige i Irland. Foto: Elo Christoffersen/ Arkiv
Udgivet Opdateret

Den 14-årige Ana Kriégel blev eftersigende lokket i en fælde med en jævnaldrende fyr, som hun var vild med. Hun havde regnet med, at han havde lyst til at møde hende, fordi han også godt kunne lide hende. Men det var ikke helt, sådan det var.

To 14-årige drenge er blevet dømt for mord på Ana Kriégel. Det skriver The Guardian.

Lokket i fælde

Ana Kriégel havde fortalt sin jævnaldrende ven, at hun var vild med en af hans venner. Vennen ringede en eftermiddag hjem til Ana Kriégel for at fortælle, at hans ven, som hun var vild med, gerne ville møde hende.

Det indvilgede Ana Kriégel i, og hun mødtes med de to drenge på en forladt gård. Men drengen, som hun var vild med, havde ikke planer om at lære hende bedre at kende. Han havde taget en zombie maske, sorte handsker, skinnebens- og knæbeskyttere med. Men med sig havde han også en lang pind og en betonblok.

Ifølge det irske politi blev pinden og betonblokken brugt som mordvåben.

Yngste morddømte

Drengen, hun var vild med, stod for udførelsen af mordet samt at misbruge hende seksuelt, mens den anden dreng, dømmes for at have lokket hende ud på den forladet gård. De har begge benægtet anklagerne.

På trods af at begge drenge har benægtet anklagerne, så er de, de yngste gerningsmænd nogensinde, der blevet dømt for mord i Irland.

Det skulle angiveligt være de sociale medier, der har ligget til grund for, hvorfor Ana Kriégel er blevet lagt for had og senere myrdet. Hun havde få venner og søgte derfor sociale relationer på medier som YouTube, Instagram og Snapchat. Men her fik hun heller ikke venner.

I stedet blev hun mobbet og truet med dødstrusler.

Uhyggeligt materiale

Under den syv uger lange retssag, kom der mange uhyggelige detaljer frem, særligt om den ene af de to morddømte drenge.

Selv om han blev beskrevet som intelligent og fra en stabil middelklassehjem, så gemte han på foruroligende materiale. På hans telefon og computer fandt politiet 12.000 pornografiske billeder, hvor mange af dem var af voldelig karakter, men også søgninger på torturmetoder og forladte steder i byen Lucan, hvor mordet foregik.

Den anden dreng har da også fortalt, at han er blevet antastet af den anden dreng, som spurgte om, han ville være med til at slå en ihjel. Da han spurgte hvem, han havde i tankerne, havde han svaret Ana Kriégel.

Beviser

Selv om drengene benægter anklagerne, så er der flere beviser imod dem, særligt mod ham, der stod bag selve mordet. På hans støvler fandt retsmedicinere blodspor, som svarer til Ana Kriégels DNA, mens hans sæd også blev fundet på hendes iturevne top.

Retsmedicineren angav at der var omkring 60 skader på den 14-årig piges krop. Og den anden dreng har også fortalt i retten, at han var vidne til, at den anden dreng angreb hende.

Men ingen af drengene vil vedkende sig mord.

Det antages, at drengene kan forvente sig op til tre år i fængsel.

Powered by Labrador CMS