To skyderier og vild jagt efter gerningsmand

Torsdag formiddag indløb der meldinger om to skyderier.

En person er skudt på Majorstua i Oslo torsdag morgen. Det første af dagens to skyderier i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix.
En person er skudt på Majorstua i Oslo torsdag morgen. Det første af dagens to skyderier i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix.
Udgivet Opdateret

Klokken 8.15 torsdag indløb der en melding om, at en person skulle være skudt på Sørkedalsveien nær Majorstuakrydset i Oslo. Majorstua er en bydel i Oslo.

Det fik igangsat en større menneskejagt efter gerningsmanden. Det skriver det norske medie VG.

Ifølge Christian Bortne, politiets indsatsleder på gerningsstedet, arbejder politiet ud fra den teori, at angrebet var målrettet en person.

Personen skulle være ramt i armen.

Skyderiet foregik i en trappeopgang.

– Jeg var på parkeringspladesen, da jeg hørte tre kraftige smæld hurtigt efter hinanden, siger  Torbjørn Hogstad til VG.

Et andet vidne har oplyst, at to personer stak af i en taxa umiddelbart efter skyderiet.

Nyt skyderi

Alt imens, at politiet i Oslo jagtede gerningsmanden, blev der skudt igen et andet sted i byen – denne gang ved en tankstation i Ettersted i Oslo.

– Vi sendte flere patruljer og de fandt en person, der var skudt. Vedkommende er kørt til hospitalet – og på nuværende tidspunkt kender man ikke omfanget af skaderne. Heller ikke, hvad der gik forud for skudepisoden, oplyser operationsleder Marita Aune fra politiet i Oslo, til VG.

Ifølge vidner befinder der sig omkring 20 bevæbnede betjente på stedet. En lejlighed skal være blevet undersøgt.

Politiet i Oslo har en formodning om, at de to skyderier har en sammenhæng. Det andet/sidste skyderi blev anmeldt klokken 9.22.

Klokken 10.14 kunne politiet så oplyse, at man havde pågrebet en mistænkt.

– Vi kan ikke udelukke at det er andre involverede, skriver politiet i Oslo på Twitter.

Powered by Labrador CMS