Togene kører igen fra Tyskland

Togtrafikken gik torsdag d. 10 september 2015 i gang igen lidt over klokken 7. Politiet var talstærkt tilstede på perronen i Padborg – men ingen flygtninge var åbenbart med toget eller også lod politiet dem køre da de ikke bad om asyl. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Udgivet Opdateret

Fra torsdag morgen er det igen muligt at rejse med tog mellem Danmark og Tyskland. Det oplyser trafikinformationschef Tony Bispeskov fra DSB, efter selskabet efter ordre fra politiet indstillede al togtrafik mellem de to lande onsdag eftermiddag.

»Vi er næsten helt tilbage til normalen. Nu kan vi igen køre over Padborg med tog, hvilket vil sige, at der er direkte forbindelse på fastlandet i Jylland mellem Danmark og Tyskland,« siger Tony Bispeskov.

Skal man rejse mellem Rødby og Puttgarden, er man dog fortsat nødt til at gå om bord på færgen, fortæller han.

»Vi kører ikke tog om bord på færgen i Rødby, som det er lige nu, men man kan altså stige af toget på Rødby Station og gå om bord på færgen via landgangen,« siger han og tilføjer, at der mellem Puttgarden og Hamborg kun kører regionaltog indtil videre, hvormed der er forlænget rejsetid til Hamborg.

Det var politiets arbejde med de mange flygtninge i henholdsvis Padborg og ved færgeoverfarten i Rødby, der onsdag betød, at DSB måtte indstille al togtrafik mellem Danmark og Tyskland.

»Vi er i konstant dialog med politiet, så når der er blevet åbnet igen her til morgen, er det fordi, at politiet har givet os grønt lys,« siger Tony Bispeskov torsdag morgen.

Hvis man er blevet forsinket som følge af politiets arbejde ved grænserne, tilbyder DBS at refundere de billetter til Tyskland, som selskabets kunder allerede har købt. Det sker via DSBs rejsetidsgaranti.

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er der siden søndag kommet 3.000 flygtninge og migranter til Danmark.

Powered by Labrador CMS