Topmøde: Flere eksplosioner rammer hovedstad

Flere mindre eksplosioner har ramt Bangkok, hvor diplomater fra flere stormagter deltager i et topmøde.

Udgivet Opdateret

Der har været flere mindre eksplosioner i Thailands hovedstad, Bangkok, tidligt fredag morgen dansk tid. Det sker mens byen er vært for topdiplomater fra blandt andet Kina, USA og andre stormagter, der deltager i et topmøde i byen.

Det rapporterer flere lokale medier, skriver nyhedsbureauet Reuters. Tre personer meldes såret.

Blandt andre USA’s udenrigsminister, Mike Pompeo, deltager i mødet, der er arrangeret de sydøstasiatiske landes organisation, Asean.

Allerede torsdag aften blev en bombe-attrap fundet foran Royal Thai Police’s hovedkvarter i Bangkok. Om attrappen har forbindelse til de efterfølgende ægte bomber, er der endnu ingen meldinger om.

Fordømmer

Thailands premierminister, Prayuth Chan-ocha, fordømmer på Twitter dem, der står bag bomberne. Han vil øjeblikkeligt lancere en efterforskning af sagen.

– Angående bomberne denne morgen vil jeg fordømme dem, der har skabt denne situation, som ødelægger freden og skader landets omdømme, skriver han.

– Jeg har instrueret embedsmænd til omgående at tage sig af befolkningens sikkerhed og af de ramte.

Ingen tager skylden

Der er tidligt fredag morgen ikke nogen, der officielt har taget skylden for eksplosionerne.

Ifølge nyhedsbureauet AP er to eksplosioner ramt i nærheden af to togstationer i den thailandske hovedstad.

Derudover skal to eksplosioner have ramt ved en regeringsbygning i udkanten af byen.

Vicepremierminister Prawit Wongsuwan oplyser, at politiet har anholdt to mistænkte i sagen.

Vigtig besked til danskere

Udenrigsministeriets Borgerservice i Danmark har fredag morgen udsendt en besked på Twitter – henvendt til danskere i landet.

Her fremgår det, at danskere i landet anbefales at holde sig væk fra de ramte området og i øvrigt følger de lokale myndigheders anvisninger.

“Udvis forsigtighed og undgå offentlige bygninger/kontorer, fx politistationer, og områder, hvor mange mennesker samles”, fremgår det desuden af Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Powered by Labrador CMS