Trækker spritnye mobiler tilbage: Batterierne eksploderer

35 telefoner er eksploderet - nu stoppes salget af Samsung Galaxy Note 7.

Sådan ser en af de eksploderede telefoner angiveligt ud. Privatfoto.
Udgivet Opdateret

Samsung suspenderer salget af sin topsælgende mobiltelefon Galaxy Note 7 efter rapporter om, at batterierne i telefonerne eksploderer.

Det oplyser det sydkoreanske selskab fredag.

Samsung, der er verdens største producent af smartphones, vil tilbyde kunderne andre telefoner som erstatning for Galaxy Note 7.

– Vi har modtaget adskillige oplysninger om batterieksplosioner i Note 7, som blev officielt lanceret 19. august. Og det er blevet bekræftet, at der er et problem med en battericelle, siger lederen for Samsungs mobildivision, Koh Dong-Jin.

Samsung har foreløbig solgt en million Note 7, der har en skærm på 5,7 tommer. Det er blevet bekræftet, at 24 af dem er eksploderet, siger Koh Dong-Jin.

Udsendt pressemeddelelse

I forbindelse med tilbagetrækningen af telefonen har Samsung udsendt en pressemeddelelse:

“Hos Samsung er det særdeles vigtigt for os, at vores produkter er af højeste kvalitet og hver indberetning om et produkt tages meget alvorligt. Som et resultat af de seneste indberetninger om Galaxy Note7 har vi gennemført en omfattende undersøgelse, og har fundet ud af, at der er et problem i forhold til batteriet.

Indtil i dag (d. 1. september 2016) har vi modtaget 35 indberetninger på verdensplan og sammen med vores leverandører, gennemfører vi nu detaljerede undersøgelser for at identificere de batterier, som kan være påvirkede. Da vores kunders sikkerhed altid er det vigtigste for Samsung, har vi derfor også stoppet salget af Galaxy Note7.

De kunder der allerede har modtaget deres Galaxy Note7, vil få deres telefon udskiftet med en ny i de kommende uger.

Vi forstår, at dette påvirker mange mennesker, men det er en måde at sikre, at vi fortsat kan levere produkter af den højeste kvalitet til vores kunder. Sammen med vores partnere arbejder vi nu for at sikre, at denne proces går så hurtigt og problemfrit som muligt.”

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS