Trafikken snegler sig afsted i byerne – du kan næsten gå hurtigere

I København tager det syv minutter at køre én kilometer på den mest trafikerede strækning.

Udgivet Opdateret

Som man spørger får man svar. Sådan er det også i dette tilfælde, hvor Ole Birk Olesen (LA) har måttet svare på et spørgsmål. Og det endda fra sit eget ministerium.

Det kan man se på Folketingets hjemmeside. Eller retter på ministeriet for Transport-, Bygnings- og Boligudvalgets af slagsen.

Vil ministeren redegøre for, hvor mange minutter det tager en bilist at køre én kilometer i myldretiden i alle landets kommuner, lyder spørgsmålet.

Der er 98 kommuner i Danmark.

Det spørgsmål har ministeren så forelagt Vejdirektoratet.

”Der kan ikke svares entydigt på spørgsmålet. Hvor mange minutter det tager en bilist at køre 1 km i myldretiden i alle landets kommuner, er helt afhængigt af, hvilken strækning i kommunen, der tænkes på”, lyder svaret på det spørgsmål.

Vejdirektoratet har dog medsendt en opgørelse over fem strækninger i de fem største byer. Den kan du se i galleriet over artiklen.

Af den kan man se, at det nærmest kan betale sig at bevæge sig på gåben der, hvor det er allerværst.

Stor tidsforbrug

“Det vil være muligt at udtrække og beregne tilsvarende rejsehastigheder og rejsetider for udvalgte strækninger i landets øvrige kommuner og i enkelte bydele i de fire største byer. Det vil dog være forbundet med et stort tidsforbrug i Vejdirektoratet”, står der videre.

Det har Ole Birk Olesen bedt om – på trods af tidsforbruget i Vejdirektoratet.

Klik dig igennem galleriet over artiklen og se, hvordan trafikken snegler sig afsted i netop din by. Du bliver nok overrasket. Og måske også en smule mere tilbøjelig til at støve cyklen af og tage den i stedet for bilen.

Så slipper du også for at lede efter en parkeringsplads. Og betale for den, ej at forglemme.

Powered by Labrador CMS