Trafikkontrol afslørede vanvidsbilister: Snuppet med 156 km/t i 70-zone

Den unge chauffør havde en række klip i kortet i forvejen.

Udgivet Opdateret

I forbindelse med nok en færdselskontrol i den vestlige del af Aarhus, er 27 bilister blevet sigtet af politiet for forskellige overtrædelser af færdselsloven. Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport onsdag.

Kontrollen foregik tirsdag aften blandt andet på Ringvejen, hvor der langt de fleste steder er tilladt at køre 70 kilometer i timen. Det havde en bilist dog ekstraordinært svært ved at overholde. Han blev ifølge politiet målt til at køre imponerende vanvittige 156 kilometer i timen.

Som udgangspunkt giver det en ubetinget frakendelse af kørekortet i mindst et halvt år at køre så meget for stærkt. Over artiklen her kan du i galleriet se en oversigt over de forskellige straffe, der følger med hastighedsovertrædelserne. Men da den unge bilist tidligere har samlet en del klip, kan han risikere flere år uden kørekort, skriver politiet.

Højre om

Ovenstående er – heldigvis dog – den absolut værste af lovovertrædelserne, der ellers har betydet, at en del bilister har fået klip i deres kørekort.

21 af de 27 sigtede bilister kørte for stærkt, og tre skal nu op til en ny køreprøve. Ud over fartforseelserne kunne Østjyllands Politi blandt andet også sigte to bilister for at køre med mobilen i hånden, og fire for ulovlige overhalinger – altså højre om.

Den samlede indsats endte i alt med 32 sigtelser fordelt på i alt 27 personer.

2 x benyttet håndhold mobiltlf.
1 x manglende sikkerhedssele
1 x fejl/mangler
1 x synssag
1 x manglende tegngivning
1 x rødt lys, klip
4 x overhaling højre om, klip
21 x hastighed

Powered by Labrador CMS