Tragisk: Byen er i sorg

Det bugner med blomster foran Papes hjem i Viborg, hvor borgmesteren har bedt om, at rådhuset flager på halv

Udgivet Opdateret

Stemningen er "trykket" og "grådkvalt" i Søren Pape Poulsens midtjyske hjemby Viborg, hvor han boede og havde været borgmester.

Det fortæller Lars Norup, der netop er stoppet som chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad efter 23 år på posten, under en gåtur gennem byen søndag formiddag.

- Stemningen er trykket, og uanset hvem man taler med, handler det om Søren. Han var meget elsket for den, han var.

Fint menneske

- Nu har jeg lige set Mette Abildgaard på tv, og det, der bliver sagt om Søren, er ikke noget, man siger, fordi man skal, når han er død. Det er, fordi han har gjort et dybt indtryk på alle, siger Lars Norup.

Søndag morgen gav politisk ordfører for De Konservative Mette Abildgaard interview til TV 2 og DR. Her kaldte hun blandt meget andet Pape for "et meget fint menneske".

Lørdag aften meddelte Det Konservative Folkeparti, at partileder Søren Pape Poulsen er afgået ved døden. Søndag er stemningen i hans hjemby trykket, og mange borgere har været forbi hans lejlighed med blomster og lys.

Søren Pape Poulsen døde lørdag efter en hjerneblødning, han blev ramt af fredag. Han havde været formand for De Konservative i ti år.

Bugner af blomster

- Der er ikke nogen, der ikke er berørt af den triste besked, vi fik i går. Vi husker Søren som en person, der talte med alle, og som kæmpede for vores lokalsamfund, fortæller Lars Norup.

Billeder fra Viborg viser, at det bugner med blomster foran opgangen til hans lejlighed i byen.

Allerede lørdag aften havde viborgensere været forbi for at sætte blomster og lys.

Borgmester i Viborg Ulrik Wilbek (V) siger, at han har bedt om, at rådhuset i Viborg søndag flager på halv.

Endnu i chok

- Jeg er personligt chokeret og synes, at det er uvirkeligt. Man tænker på de efterladte og hele den unødvendighed, den slags er, siger han.

Nyheden om Papes død kom lørdag eftermiddag. Og derfor er det svært for Venstre-borgmesteren overhovedet at tænke på mindeord, når chokket endnu ikke har lagt sig, siger han.

- Men jeg kan kun tilslutte mig alt det, der bliver sagt. At det var et godt menneske. Jeg har stadig svært ved at sige "var", fortæller han.

(ARKIV) Konservatives Søren Pape Poulsen efter regeringsforhandlingerne i Statsministeriet på Christiansborg, fredag den 18. november 2022..Formand i De Konservative Søren Pape Poulsen er død i en alder af 52 år efter en hjerneblødning, oplyser partiet i en mail til Ritzau lørdag den 2. marts 2024. . (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Powered by Labrador CMS