Tre danske kvinder idømt fængsel på livstid

Kun få gange er kvinder blevet idømt livstidsdomme. Fredag fik en sygeplejerske straffen for tre drab.

Fredagens livstids-dom over en 31-årig sygeplejerske er kun den trede livstidsdom over en dansk kvinde siden Anden Verdenskrig. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

For tredje gang siden Anden Verdenskrig er en kvinde fredag blevet idømt landets strengeste fængselsstraf – fængsel på livstid. I alle tre sager har der været mere end ét offer for kvindernes forbrydelser.

Her er et overblik over drabssagerne, der udløste livstidsdomme til kvinder:

* Fredag 24. juni blev den 31-årige sygeplejerske Christina Hansen idømt fængsel på livstid for at dræbe tre ældre patienter på Nykøbing F. Sygehus med dødelige doser medicin mellem 2012 og 2015. Hun blev også kendt skyldig i at forsøge at dræbe en fjerde patient.

Hun valgte på stedet at anke dommen fra Retten i Nykøbing Falster.

To drab

* Dommen lød også på livstid, da Højesteret i 2001 dømte den 36-årige Helle Sara Peters for to drab.

Det første offer var hendes invalide mand i deres hjem i Skårup på Fyn. Efter drabet trak hun fem tænder ud på ham, gravede ham ned i haven og anlagde en terrasse oven på graven. Efterfølgende fortsatte hun med at hæve hans pension.

Nogen tid senere deltog hun i et rovmord, hvor en 82-årig mand fik skåret halsen over og blev frarøvet omkring 700.000 kroner.

Livstid til børnelæge

* I august 1995 blev børnelægen Elisabeth Wæver idømt den hårde straf for et tredobbelt drab begået i Rønne.

Wæver bedøvede en kvinde, som var gift med en mand, som havde afvist hende. Derefter satte hun ild til villaen, så både rivalinden og hendes to børn på fire og syv år omkom.

I 1997 satte Højesteret endeligt punktum for sagen, da børnelægen som den første kvinde i 50 år fik fængsel på livstid.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS