Tre danskere savnet i flammehav: Nu er der heldigvis godt nyt

Mandag aften venter 23 danskere på stranden for at blive evakueret fra en skovbrand i området ved deres hotel.

Udgivet Opdateret

Bravo Tours er kommet i kontakt med de tre danskere, der natten til tirsdag blev meldt savnet nær skovbrandene i Grækenland. Alle tre har det efter omstændighederne godt, fortæller Stig Elling, der er rejseambassadør for selskabet til Ritzau.

– En af de tre, der var savnet, er en kvinde. Hun har været en tur i vandet, så lige nu ligger hun til observation på hospitalet. Men hun har det efter omstændighederne godt. Vi har nogle få andre gæster, som er til tjek på hospitalet. Det er ikke noget alvorligt. Det er mere fordi, at de er ret chokerede, siger han.

Alle Bravo Tours’ gæster fra området nær skovbrandene er tirsdag morgen ankommet til Athen.

Tre var ukontaktbare

Natten til tirsdag fortalte Stig Elling, at man ikke kunne komme i kontakt med tre af selskabets gæster.

– Men vi regner med, satser på og håber på, at deres mobiltelefoner ligger oppe på hotellet. Det kan også være, at de står nede ved bådene og venter på at komme afsted, sagde Elling kort før klokken et.

I alt er 39 danskere blevet evakueret fra et hotel nord for havnebyen Rafina. 11 af danskerne var på en udflugt, da meldingen, om at hotellet skulle evakueres, kom. De undlod at køre tilbage til hotellet.

Dem, der befandt sig i området, fik at vide, at de skulle forlade hotellet, tage deres vigtigste ejendele med og løbe ned til stranden. Det har ikke været muligt for Bravo Tours’ egne folk at komme til området og hjælpe gæsterne, da de græske myndigheder ikke vil tillade det på grund af sikkerheden. Derfor er det selskabets agenter i området, der hjælper danskerne.

Så vanvittige er brandene

Det er to store skovbrande på hver sin side af Athen, der forårsagede evakueringen. Brandene er ude af kontrol, lyder meldingen. Mindst 20 personer (tallet er 7.30 opjusteret til 50, red.) er omkommet i flammerne, og vidner fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at de så flere forkullede lig ligge i gaderne i den græske kystby Mati, der ligger cirka 40 kilometer nordøst for Athen.

Mange af ofrene er fundet i netop Mati, oplyser myndighederne.

– Det er her, at flest er døde og sårede. Folk, som ikke nåede at flygte, blev fanget i deres hjem eller i deres biler, siger regeringstalsmand Dimitris Tzanakopoulos.

De to store skovbrande hærger på hver sin side af Athen. Mange mennesker er på flugt, og over 100 huse er ødelagt af flammerne.

Premierminister Alexis Tsipras antyder ifølge nyhedsbureauet dpa, at branden kan være påsat.

– Vi kæmper mod noget, der er helt ude af proportioner, siger han.

Danmark advarer

Brandene i Grækenland har fået Udenrigsministeriet Borgerservice til at udsende en advarsel til alle danskere, der opholder sig i det berørte område.

Det sker i et Facebook-opslag, hvor man kan læse, at borgere tæt på de mange brande bør udvise forsigtighed og følge lokale myndigheders råd og vejledning. En af de danskere, der er “i orkanens øje”, er Anders Kjær Nielsen.

– Vi tog bare vores pas, telefon og pung og løb ned mod stranden, fortæller Anders Kjær Nielsen til Dr.dk. 

I Facebook-opslaget advarer Udenrigsministeriets Borgerservice om brande i områderne Mati, Kalamos, Agios Andreas, Neos Voutzas og Kalitechnopolis.

– Hvis du er tæt på branden, bør du udvise forsigtighed og følge lokale myndigheders råd og vejledning, lyder anbefalingen.

Powered by Labrador CMS