Tre små drenge skræmt fra vid og sans af økse-klovn

Tre drenge måtte søge tilflugt hos en fremmed mand efter at være blevet jagtet af en klovn med en økse.

Tre drenge måtte søge tilflugt hos en fremmed dame efter at være blevet jagtet af en klovn med en økse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Udgivet Opdateret

Tre mindreårige drenge fik sig tirsdag lige før klokken 18 noget af en overraskelse. Og desværre ikke af den behagelige slags – de blev nemlig jagtet af en klovn med en økse.

De tre drenge kom gående på Parkvej i Skælskør, da de så den frygtindgydende klovn. Klovnen stod og kiggede på dem med en økse i hånden.

Drengene vendte straks om og løb væk, alt imens klovnen jagtede dem med øksen hævet over hovedet.

– Vi ved jo ikke, om det er en rigtig økse eller et rollespils-våben, siger Henrik Karlsen, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Newsbreak.dk.

De tre undslap ved at løbe ind i en opgang og ind til en fremmed mand. Manden alarmerede straks politiet, og forsøgte herefter at få fat i klovnen, men uden held. Heller ikke politiets patrulje nåede frem i tide til at få kontakt med personen i klovnekostumet.

– Men vi fik beroliget drengene, siger Henrik Karlsen.

Beroliget er vagtchefen dog ikke helt selv. Han er helt klar i spyttet omkring de skræmmende klovne.

– Jeg vil kalde dem idioter. Og det kan få konsekvenser. Det er jo både trusler på livet og overtrædelse af våbenloven, siger Henrik Karlsen.

Udover, at det økonomisk kan blive en dyr fornøjelse, kan det også gøre fremtiden lidt mere sur for en eventuel straffet klovn:

– Det kommer til at stå på straffeattesten, siger Henrik Karlsen.

Lad nu være

Henrik Karlsen ser også flere problemer med klovnene – især hvis de fægter rundt med for eksempel økser:

– De kan jo blive udsat for politiet magtmidler. Det kan være alt fra tale til våben. Derudover ved de (klovnene) heller ikke, hvordan folk reagerer, når de bliver skræmt. De kan måske gå til modangreb, siger vagtchefen.

Episoden er blot en af de efterhånden mange med folk i klovnekostumer, der skræmmer livet af almindelige danskere. Trenden startede i USA og har efterhånden nået til flere andre lande i verden.

– Så hvis nogen kender en, der render rundt og spiller klovn (!), skal de bede vedkommende om straks at stoppe, siger Henrik Karlsen.

Klovn tog fotos

Også i det midtsjællandske lider de under latterlige klovnerier.

Tirsdag aften blev en 21-årig kvinde skræmt af en klovn på Førevejle Station, og han var åbenbart ikke kun ude på at være “sjov” eller uhyggeligt. I hvert fald har kvinden fortalt, at den udklædte tosse tog op mod 10 billeder af hende, inden han jagtede hende, da hun løb fra stedet.

Det lykkedes ikke for Midt- og Vestsjællands Politi at fange klovnen, men kvinden har givet et godt signalement af ham.

Klovnen beskrives som: Mand, 20 til 25 år, 175 til 180 centimeter høj, muskusløs, iført klovnemaske, sort hættetrøje og sorte bukser.

– Han må siges at være en klovn i mere end en forstand, skriver politiet.

Hvis nogen har oplysninger om manden, så ring til politiet på telefon 114.

Powered by Labrador CMS