Trist og træt? 10 madvarer der gør dig gladere

Din kost kan betyde alverden for dit humør.

Hvis du føler dig vintertræt, er der en række fødevarer, du kan overveje at spise. KLIK VIDERE OG SE 10 MADVARER, DER GØR DIG GLADERE. Arkivfoto.
Hvis du føler dig vintertræt, er der en række fødevarer, du kan overveje at spise. KLIK VIDERE OG SE 10 MADVARER, DER GØR DIG GLADERE. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Det kan føles som om, der ikke er meget at smile af for tiden.

Corona-restriktioner og mørk vinter kan sikkert tage pippet fra selv de mest livsglade danskere.

Der findes dog en række fødevarer, der kan give et lille løft til humøret og energien.

Det skriver det amerikanske medie, Good Housekeeping.

Mediet har således udpeget 10 fødevarer, du kan spise, hvis du gerne vil i bedre humør.

Dem kan du se en kort oversigt over i galleriet ovenfor.

Vær opmærksom på vinterdepression

De fleste mennesker oplever, at vinterperioden kan have en indflydelse på humøret, men hos nogle er overgangen fra sommer til efterår og vinter så voldsom, at de reagerer kraftigt på det.

Det skriver Sundhed.dk.

Vinterdepression dukker typisk op i de mørke måneder, mens det ofte er et tilbagevendende fænomen for dem, der lider af det.

Der er ikke en præcis forklaring på, hvorfor nogle rammes af vinterdepression. Men det antages, at det har noget med dagens varighed at gøre.

På den nordlige halvkugle, hvis beboer er hårdest ramt af vinterdepression, bliver dagene korte og nætterne lange i vinterperioden. Det har en indvirkning på produktionen af melatonin i hjernen.

Stoffet udskilles om natten, derfor udskilles der også ekstra melatonin om vinteren, fordi nætterne er længere. Det kan forstyrre vores døgnrytme og gøre os mere trætte.

Powered by Labrador CMS