Turismen får gavn af nye kystregler

Turismen får et boost, når nye kystregler åbner op for lempelse af byggeprocesser, spår Dansk Erhverv. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Regeringens plan om at lempe på reglerne for strandbeskyttelse vil styrke turisme, spår Dansk Erhverv.

Det er ifølge Dansk Erhverv et tiltrængt politisk opgør med årtiers vanetænkning, når regeringen melder sig klar til at sløjfe strandbeskyttelseslinjens forbudszone ved bynære områder mellem by og havn.

For blødere regler på området vil styrke turismen, lyder det fra chefkonsulent Karen Brosbøl Wulf fra Dansk Erhverv.

– Naturen er et stort aktiv, og vores smukke kyststrækninger er afgørende for, at vi kan tiltrække turister. Men der skal være en fornuftig balance mellem beskyttelse og benyttelse, siger hun i en skriftlig kommentar og fortsætter:

– Det er positivt, at der nu åbnes for at udvikle kystbyerne, så de kan blive mere attraktive, dynamiske miljøer med friluftsaktiviteter og oplevelser til gavn for både de lokale beboere og turisterne. Det vil skabe vækst og flere lokale arbejdspladser.

Ifølge Jyllands-Posten har regeringen planer om nye regler på området, så kommuner og turistvirksomheder ikke længere skal spørge om lov hos Naturstyrelsen, når de for eksempel vil etablere bedre overnatningsmuligheder og nye aktiviteter.

Tennisbaner og swimmingpools

Foreninger som surf-, ro- og vinterbadeklubber skal heller ikke længere søge dispensation, når de på havneområder eller tæt derpå vil etablere eller udvide klubhuse.

Det samme gælder turistvirksomheder tæt på kysten, hvis de vil opføre mindre anlæg som tennisbaner, swimmingpools og petanquebaner for at styrke turismen.

Udmeldingen, der er en del af regeringens vækstudspil, lover godt for innovation, mener Karen Brosbøl Wulf.

– Regeringen gør det muligt at etablere nogle af de friluftsaktiviteter som turisterne efterspørger. Turismeerhvervet har længe efterlyst muligheder for at etablere midlertidige tilbud og mindre aktivitetsmuligheder i sammenhæng med eksisterende faciliteter.

– Det er jo tankevækkende, at man med 7300 kilometer kystlinje længe har spejdet forgæves efter en strandstol i vandkanten, siger hun.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS