Tysk distrikt lukker ned: 1300 syge samme sted

Over 1300 medarbejdere er testet positive for coronavirus på et slagteri i Rheda.

Tysk militær og Røde Kors tester beboere i området. Foto: REUTERS/Leon Kuegeler
Udgivet Opdateret

Politiske ledere i Nordrhein-Westfalen i Tyskland har besluttet at lukke Gütersloh-området ned som følge af stort coronaudbrud på en virksomhed. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

– Hele Gütersloh-distriktet vil blive lukket ned, som følge af et coronasmitteudbrud i et slagteri, siger den tyskedelstats ministerpræsident, Armin Laschet.

– For første gang i Tyskland vil vi vende tilbage og lukket et helt distrikt ned med de samme foranstaltninger, som var indført for adskillige uger siden, siger han.

Flere end 1500 ud af en arbejdsstyrke på næsten 7000 er testet positive for Covid-19 på slagteriet. Slagteriet, der hører under Tönnies-koncernen, er med 140.000 ugentlige slagtninger et af Europas absolut største enheder.

Advarer om ny bølge

I Berlin advarer politikere om faren for en ny bølge af corona i forbundsrepublikken.

– Kontakttallet bliver anslået til 2,76 for øjeblikket, hvilket formentligt er på grund af de lokale smitteudbrud, siger lederen af Robert Koch Institutet for Offentlig Sundhed i Berlin, Lothar Wieler.

Et kontakttal på 2,76 betyder, at 100 mennesker, der er smittet med virus, i gennemsnit smitter 276 andre. Kontakttallet skal ligge under ét for på lang sigt at inddæmme smitten.

– En anden bølge med coronavirus er muligt i Tyskland, men vi er optimistiske med hensyn til at forebygge den, siger Lother Wieler videre.

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.

– Brug mundbind

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

Powered by Labrador CMS