Udsatte kvinder får langt mere hjælp end mænd

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Det offentlige bruger langt flere penge på at hjælpe kvinder, der er havnet i en livskrise, end på mænd i en tilsvarende situation.

DRs Undersøgende Databaseredaktion har gennemgået fordelingen af satspuljemidler på det sociale område fra 2011 til 2013, og den viser, at udsatte kvinder får næsten 4,7 gange så mange penge i støtte som udsatte mænd.

Omregnet til kroner betyder det, at mens projekter henvendt til kvinder modtog næsten 100 millioner i løbet af de tre år, blev der kun uddelt 21 millioner til udsatte mænd.

Anette Borchorst, der er professor og ligestillingsforsker på Aalborg Universitet, mener, at den store forskel viser, at pengene fordeles uhensigtsmæssigt.

»Det er dybt problematisk og underligt, at der ikke er rettet op på det. Især fordi der de seneste år har været utrolig meget snak om, hvor udsatte mænd er,« siger hun til dr.dk.

Tilsvarende kritik lyder fra sociolog og professor John Andersen fra Roskilde Universitet, RUC. Han mener, at mænd ofte rammes hårdere end kvinder, når de ender i en livskrise. Han henviser til, at mænd har tre gange så stor risiko for at begå selvmord som kvinder.

Powered by Labrador CMS