Udskyder afsked: Wozniacki vinder

Caroline Wozniacki vinder 6-1, 6-3 mod Kristie Ahn fra USA i første runde af Australian Open.

Caroline Wozniacki er videre til anden runde i Australian Open efter en forholdsvis nem sejr på 6-1, 6-3 i første runde mandag over den useedede amerikaner Kristie Ahn.

Den 29-årige dansker, der i Melbourne stiller op til sin sidste turnering i karrieren, var foran med 5-0 i første sæt, før det lykkedes Ahn at vinde et parti.

Især serven fungerede flere gange godt for danskeren, og hun søgte også ofte frem mod nettet i første sæt, der varede 25 minutter.

Ritzau-kampreferat:

Kristie Ahn strittede anderledes imod i begyndelsen af andet sæt. Første parti varede næsten lige så længe som hele første sæt. Spillerne havde på skift fordel, og Wozniacki måtte pludselig kæmpe for pointene.

Efter ni breakbolde og omkring 20 minutters spil sikrede danskeren sig partiet, og det virkede, som om at Kristie Ahn havde mistet troen på sig selv efter det tabte maratonparti.

Wozniacki tog andet parti rent og brød derefter igen Ahn til føringen 3-0.

Nu regnede de fleste tilskuere på Margaret Court Arena med, at Wozniacki ville køre sejren i hus uden problemer, men så let gav amerikaneren sig ikke.

Hun svarede igen ved for første gang i kampen at bryde Wozniackis serv og reducerede yderligere til 2-3 i egen serv.

Spillerne skiftedes derefter til at holde serv til stillingen 5-3 til danskeren. Derefter brød Wozniacki igen modstanderen og sikrede sig sættet med 6-3 og sejren efter 1 time og 25 minutters spil.

Wozniacki spiller sin næste kamp i årets første og hendes sidste grand slam-turnering på onsdag.

Modstanderen bliver enten Dayana Yastremska, der er nummer 21 på verdensranglisten, eller Kaja Juvan, der er nummer 127.