Ufint bijob: Kemilærer producerer amfetamin i sin fritid

Er der nogen, der vil have en efterfølger til Breaking Bad? Her er den.

Den 56-årige kemilærer John Gose er blevet anholdt for at producere amfetamin derhjemme.Foto: Dona Ana County
Foto: Dona Ana County

Udgivet Opdateret

En tidligere kemilærer har erkendt sig skyldig i at producere amfetamin i staten New Mexico. Det skriver CBS News.

For nylig erkendte 56-årige John Gose sig skyldig i fire tiltaler relateret til amfetamin. Dommeren har bestemt, at John Gose skal igennem en 60 dages evaluering, inden han får sin straf.

Stoppet med bilen fuld af kemikalier

I oktober 2016 blev Gose stoppet ved et trafiklys. Her fandt politiet en kølerboks, der indeholdt glas, gummirør og kemikalier, man bruger til at producere amfetamin. Læreren blev øjeblikkelig anholdt.

Politiet gennemsøgte senere Goses ejendom og fandt ingredienser, der pegede på, at læreren kunne producere mindst et halvt kilo amfetamin.

Gose har undervist i kemi i otte og et halvt år på et gymnasium i Texas, inden han sagde op og tog et job på et gymnasium i New Mexico i 2009. Her var han ikke kemilærer.

Han var kun på skolen et enkelt semester, inden han sagde op. Men fra 2013 til 2016 underviste han ottende klasse i kemi i samme skoledistrikt.

Som taget fra TV

Forældre på hans sidste skole er i chok over lærerens omgang med stoffer.

– Jeg prøver stadig at forstå det. Du forventer ikke, at en lærer har sådan noget i sin bil, fortæller en af  forældrene, Misty Ward, og fortsætter:

– Man forventer det overhovedet ikke. Det er meningen, at han skal være en rollemodel for børn, og så vender han 180 grader. Det er bare sindssygt.

– Det er i total strid med, hvad vi forældre prøver at lære vores børn, fortæller Eileen Lujan, der også forælder til en af Goses tidligere elever.

Historien om Gose minder om den kendte TV-serie Breaking Bad. Hovedpersonen er kemilærer på et gymnasium, men efter at have fået konstateret uhelbredelig lungekræft, begynder han at producere amfetamin for at sikre sin families fremtid, efter han er død.

Powered by Labrador CMS