Ugens tilbud: Få byggegrund med metro i kælderen

Nu udbydes byggegrund med metro som underbo. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Skulle det være en byggegrund med metro i kælderen?

Det er ikke hver dag, det er muligt at bygge helt fra grunden direkte oven på en metrostation. Men nu er chancen der – endda på den klassiske Frederiksberg Allé.

Frederiksberg Kommune afholder nemlig en konkurrence om tjansen med at udvikle hjørne­grunden på Frederiksberg Allé og Platanvej, hvor der fra 2019 kommer en underjordisk station, når den forsinkede metrocityring åbner.

Kommunen vurderer, at stationen får næsten 10.000 rejsende hver dag, og på grunden kan der bygges 3.000-3.500 kvadratmeter fordelt på fem-seks etager. Normalt har kommunens hovedstrøg butikker i gadeplan, måske kontorer eller tandlæge på 1. sal og så lejligheder i de øvrige etager. Men her gør beliggenheden, at det står åbent, hvad bygningen skal rumme – og kommunen har ifølge sin pressemelding »undersøgt forskellige modeller for at udvikle grunden«. Nu kommer der så en bygherrekonkurrence i samarbejde med Realdania-fonden.

Konkurrence på indhold og arkitektur

»Vi er meget spændte på at se investorernes bud på løsninger. Vi vil gerne have, at den nye bygning på en gang tilpasser sig omgivelserne og samtidig tilføjer noget nyt til det eksisterende miljø på Frederiksberg Allé,« siger Jan E. Jørgensen (V), formand for By- og Miljøudvalget.

Blandt andre projektudviklere kan konkurrere på indhold og arkitektur, og bygningen skal »tage afsæt i Frederiksberg Allés skala og indgå som del af det helstøbte klassiske kulturmiljø« på alleen, der især er kendt for sine teatre – og vel nok også for den årlige afslutning af Post Danmark Rundt-cykelløbet.

Mange vil nok opfatte den lille hovedstadskommune med over 100.000 indbyggere som fuldt udbygget, men flere større byggeprojekter er i gang eller på tegnebrættet.  Det gælder blandt andet i Flintholm-kvarteret klos op ad stationen af samme navn og ved Bispeengbuen, hvor første spadestik netop er taget til en Lidl-butik og over 100 ungdomsboliger – og tidligere i år indviede Frederiksberg Centret en udvidelse til en halv milliard kroner med en ekstra etage.

Powered by Labrador CMS