Undgå farlige stoffer: Køb disse varer i januar

Der er flere gode grunde til, at man bør købe dansk frugt og grønt i sæson i januar.

Udgivet Opdateret

Der har været stort fokus på sprøjtemidler og pesticider den seneste tid, og de fleste danske forbrugere ønsker formentlig at begrænse indtaget af de skadelige stoffer mest muligt.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, er det i den forbindelse en rigtig god idé at købe danske frugter og grøntsager, der i vid udstrækning indeholder færre sprøjtemidler end de importerede varer fra udlandet.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Forbrugerrådet Tænk har sammensat en liste over frugter og grøntsager, der i sæson i januar, og som det er derfor er en god idé at gå efter.

Det er i øvrigt også en god idé af hensyn til klimaet.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke danske grøntsager, der er i sæson i januar.

Vælg økologisk

Helt generelt er det også en god idé at vælge økologisk, hvis du vil skære ned på antallet af pesticider ifølge Forbrugerrådet Tænk.

Økologisk frugt og grønt er ikke sprøjtet med sprøjtemidler – bortset fra få undtagelser. Vælg derfor økologisk frugt og grønt, hvis du vil skære ned på sprøjtemidlerne,” skriver Tænk på rådets hjemmeside.

Derudover er det en god idé at skrælle dine frugter og grøntsager i det omfang, det er muligt.

Hvorfor anvendes pesticider?

null

– Afhængigt af afgrøde og pesticidkombinationen kan man reducere indholdet mellem 50 og 90 procent ved at fjerne skrællen. For jordbær, vindruer og æbler kan op til halvdelen vaskes af, har Bodil Hamborg Jensen fra DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Risikovurdering og Ernæring tidligere udtalt til Ritzau.

Powered by Labrador CMS