Undgå ulækker olie: Sådan opbevarer du den
Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvordan man opbevarer sine madolier.
For de fleste danskere er madolie af forskellig art formentlig fuldstændigt essentielle ingredienser, når der skal laves mad.
Derfor er det afgørende, at man har styr på, hvordan éns madolie opbevares.
Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvordan man gør med dyre dråber.
Ifølge Forbrugerrådet Tænk kan olien nemlig blive harsk, hvis den ilter – og dermed kan man blive nødt til at smide den ud.
Tænk’s råd til at forhindre harsk olie er, at man sørger for at opbevare sin madolie køligt, mørkt og at man sørger for at sætte låg på olien med det samme, man ikke bruger den for at forhindre iltning.
Nogle olier skal man stille i køleskabet – mens for eksempel olivenolie og kokosolie ifølge Samvirke kan få en uønsket, tyk konsistens, hvis man putter dem i køleskabet.
Det er dog langt fra kun i køkkenet, madolie kan være særdeles nyttigt.
I galleriet ovenfor kan du således se eksempler på ni overraskende ting, man kan fikse med olivenolie.