UPS: Politiet må droppe 117 hastighedssager

Politiet må droppe 117 hastighedssager på grund af en manglende godkendelse fra Justitsministeriet. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

I forbindelse med et længevarende vejarbejde satte politiet hastigheden ned til 30 km/t og indsatte trafikkontrol. Det gav 117 påtaler. Dem må politiet nu droppe. Hastighedsnedsættelsen var ikke godkendt.

For at sikre vejarbejderne ved et længerevarende vejarbejde på Søndergade i Holsted, satte politiet og Vejen Kommune hastigheden ned til først 40 og siden 30 kilometer i timen på strækningen, så længe arbejdet stod på.

Det gav ikke den ønskede effekt på hastigheden og vejarbejdernes sikkerhed, så der blev lavet automatisk hastighedskontrol og også manuel lasermåling.

Det viste sig at være en givtig affære. Hele 117 hastighedssager, kunne politiet konstatere. 10 af dem var betingede frakendelser, mens de 23 var såkaldte klip i kørekortet.

Nu viser det sig, at politiet er nødt til at droppe sagerne.

Manglende godkendelse

Syd- og Sønderjyllands Politi har nemlig opdaget, at der ikke var indhentet godkendelse ved Justitsministeriet til nedsættelse af hastigheden på strækningen. Det skal man, hvis det gælder 30 kilometer i timen eller under.

– Vi mener stadig, at det for at beskytte vejarbejderne var velbegrundet at nedsætte den maksimale hastighed på stedet. Men vi er selvfølgelig nu gået i gang med at opgive påtalen i sagerne, eftersom den særlige tilladelse fra Justitsministeriet mangler, siger politiinspektør Frits Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kort sagt betyder det, at har man modtaget en bøde på strækningen og ikke har betalt den, så modtager du en besked om, at du kan smide den ud.

De borgere, der har nået at betale bøden, vil få den tilbagebetalt indenfor 14 dage, fra de har fået beskeden i e-boks.

Samtidig annulleres klip i kørekortet og betingede frakendelser.

Vejarbejdet er i øvrigt afsluttet.

Powered by Labrador CMS