V: Kriminelle forældre skal fratages børnepenge

Foto: Dreamstime.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Venstre vil kunne ramme belastede forældre økonomisk, hvis deres børn begår kriminalitet eller for eksempel ikke passer deres skole, skriver Politiken.

Det viser et endnu ikke offentliggjort notat med titlen »En social genopretning af Danmark – principper for Venstres socialpolitik« ifølge avisen.

Forældrepålæget som gør det muligt at trække forældre i børnepengene, hvis de ikke medvirker til at forhindre negativ adfærd fra deres børn, bliver kun i begrænset omfang anvendt i landets kommuner, men det vil Venstre lave om på.

Objektive kriterier

Der skal ifølge partiet udformes objektive kriterier for, hvornår forældrepålæg skal meddeles, og for hvornår det skal følges op af sanktioner.

Desuden skal der indføres »mulighed for, på baggrund af objektive kriterier, at fratage kontanthjælpsmodtagere forsørgertillæg, hvis de over en længere periode har sviget deres forældrerolle«.

Ingen effekt

Men forældrepålægget vil ikke have nogen gavnlig effekt, mener formanden for Rådet for Socialt udsatte, Jann Sjursen.

»Det er vanskeligt at true sig til, at forældre agerer, som man gerne vil have det, uanset om det er udsatte borgere eller ej. Jeg tror simpelthen ikke, at det kommer til at tjene til børnenes bedste. Tværtimod kan det skabe nye konflikter«, siger han til avisen.

Venstres socialordfører Karen Ellemann (V) bekræfter partiets plan. Hun mener, at et objektivt kriterium kan være en hjælp for sagsbehandlerne i kommunen.

»Sådan at man faktisk kan bevare relationen til den pågældende udfordrede familie ved at sige: Prøv at høre, mor og far, I skal bare vide, at jeg er bundet af lovgivningen til at agere og bruge det her forældrepålæg over for jer, hvis ikke I gør det her«, siger Karen Ellemann til Politiken.

Powered by Labrador CMS