Vanvittig blæst med vindstød nær orkanstyrke har retning mod Danmark

DMI opjusterer. Der forventes storm nær orkanstyrke.

Udgivet Opdateret

Søndagens vejrudsigt var – og er – bestemt ikke kedelig.

DMIs vagtchef kaldte lavtrykket, der ligger over Skagerak, for et hidsigt et. Et hidsigt lavtryk, der forventes at ramme landet natten til mandag.

– I forbindelse med det lavtryk begynder det at blæse, sagde Janne Hansen, vagchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Den forudsigelse har vist sig at holde stik – det er så småt begyndt at blæse op, men det er kun starten: DMI har nemlig udsendt et decideret varsel om vindstød af stormstyrke. Faktisk er det så kraftigt, at vinden kommer til at nærme sig orkanstyrke.

“Syd for lavtrykket er der en kraftig vind fra vest og sydvest, med et varsel om vindstød af stormstyrke eller stærk stormstyrke på mellem 25 og 32 m/s gældende for Vestkysten. Dette er lige under orkanstyrke, som starter ved 32,6 m/s,” skriver DMI på sin hjemmeside.

Her rammer det

Det varsel har nu ændret sig – ikke, at det bliver mildere, desværre, men der hvor det rammer, har ændret sig.

Hvortil kan du se i galleriet over artiklen. (Her kan du også se nogle billeder af dagens snefald).

Varslerne for forhøjet vandstand ligger mellem klokken 20 og 02 – om vindstød af stormstyrke mellem 12 og 03, alt efter hvor i landet, du befinder dig.

Masser af sne

Som den blæst – og det varsel – ikke er nok, så er der altså i løbet af søndagen faldet sne i det meste af landet, hvilket har ført til flere uheld. Indtil videre dog uden personskader.

Flere politikredse advarer bilisterne efter flere færdselsuheld.

– Vi har haft en del på grund af det glatte fører, sagdeSøren Strægaard, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, tidligere til Newsbreak.dk.

Et hurtigt kig på Vejdirektoratets hjemmeside viser da også, der stadig er glat mange steder.

Powered by Labrador CMS