Veteraner: Vores ønskeliste er næsten opfyldt

I veteranforliget er det aftalt, at der årligt går 25 millioner kroner til at hjælpe danske veteraner, mens der i 2014 oveni er en ekstra bevilling på 30 millioner kroner. Arkivfoto. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Der er plads til forbedring, men veteranerne er glade for forsvarsforliget, der øger hjælpen til veteraner.

Det vækker glæde hos veteranerne, at der er afsat to millioner kroner i gennemsnit om året til forskning i det veteranforlig, som samtlige partier undtagen Enhedslisten indgik onsdag.

Det siger Niels Hartvig Andersen, der er landsformand i De Blå Baretter – Danmarks Internationale Veteranorganisation.

– Veteranorganisationerne har talt om, at forskningen skal styrkes, så vi finder ud af, om det, vi gør, hjælper på den rigtige måde. Det har vi savnet, men det ser vi frem til at få underbygget nu.

– Veteranhjemmene får også nogle faste medarbejdere, som kan styre de frivillige. Det, tror jeg, er, hvad hjemmene har brug form, siger Niels Hartvig Andersen til Ritzau.

I veteranforliget er det aftalt, at der årligt går 25 millioner kroner til at hjælpe danske veteraner, mens der i 2014 oveni er en ekstra bevilling på 30 millioner kroner.

Forsvarsministeriet har ud over støtte til forskning og veteranhjem angivet en lang række punkter med veteranforbedringer. Herunder er der blandt andet midler til sommerlejre for veteraner med børn og tildeling af medaljer med tilbagevirkende kraft.

Alle sammen punkter De Blå Baretter bakker fuldt op om.

– De har ikke taget hele vores ønskeliste, men det er lige før. Der er ikke nogle af de ting i aftalen, som vi ikke kan støtte 100 procent op om, og vi er glade for, at aftalen er kommet i hus.

Der er dog stadig plads til forbedringer, mener Niels Hartvig Andersen.

– Man ville have en veterankoordinator i alle 98 kommuner. Det er ikke sket alle steder. Det betyder, at nogle gange går veteranerne kolde i behandlersystemet, siger han.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS