Viceborgmester efter terror-angreb: – Indfør dødsstraf

Byrådsmedlem for DF og viceborgmester i Aabenraa Kommune, Ejler Schütt. Foto: Aabenraa Kommune.
Udgivet Opdateret

Dansk Folkepartis Ejler Schütt (DF), byrådsmedlem og viceborgmester i Aabenraa, mener, at der er brug for at indføre dødsstraf i Danmark i kølvandet på weekendens terrorangreb i København.

Forslaget præsenterede han søndag middag på sin Facebook-profil, og siden har han flere gange argumenteret for ønsket på det sociale medie.

»Terror i Danmark. Dødsstraf. Disse modbydelige terrorister forstår kun et sprog, nemlig mord og ødelæggelse. Derfor skal de med en særlov fuldstændig tilintetgøres med dødsstraf,« skrev han.

Over for jv.dk uddyber han sit ønske om at indføre dødsstraf:

»Jeg blev simpelt hen så harm. Jeg går jo ellers ikke ind for dødsstraf, men jeg mener godt, man kunne lave en særlov i forbindelse med denne helt utrolige situation, som jeg ikke håber, vil gentage sig,« siger Ejler Schütt.

Viceborgmesteren er ude af trit med Dansk Folkeparti, når det handler om dødsstraf. Det siger gruppeformand Peter Skaarup (DF),

»Han (Ejler Schütt, red.) føler sig frustreret, og så kommer han med en hurtig reaktion på Facebook-mediet. Men det her gør jo ikke, at Dansk Folkeparti nu ændrer position i forhold til dødsstraf. Fordi terrorister dræber i ren blodrus, så skal samfundet ikke begynde at dræbe,« siger Peter Skaarup til jv.dk.

Powered by Labrador CMS