Vidste du det? Disse ting må ikke komme i opvaskeren

Det er nemt og rart at have en opvasker stående. Men der er altså ting, der skal holdes væk fra den.

Der er ting, du ikke bør proppe i din opvaskemaskine. Foto: Scanpix. KLIK VIDERE OG SE HVAD DU IKKE MÅ PROPPE I DIN OPVASKEMASKINE.
Der er ting, du ikke bør proppe i din opvaskemaskine. Foto: Scanpix. KLIK VIDERE OG SE HVAD DU IKKE MÅ PROPPE I DIN OPVASKEMASKINE.
Udgivet Opdateret

Hvem gider vaske op i hånden, hvis de har en opvaskemaskine stående? Der findes sikkert nogen, men ejer man en opvaskemaskine, kan den være et rart redskab i husholdningen.

Alligevel er der dog ting, du aldrig bør putte i den til at starte med. Det har Cnet skrevet mere om, og du kan se, hvilke ting, vi taler om i galleriet.

Ifølge Ritzau behøver du dog ikke en opvaskemaskine, hvis du vil have dine ting vasket op.  Får du vasket fedtfilmen af dit service me hænder, varmt vand og sæbe, er det reelt set ren.

Jens Kirk Andersen er seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstituttet, og han forklarer, at hvis du har vasket fedtfilmen af dit service, så er antallet af bakterier, der er tilbage, et minimum.

– En tallerken er selvfølgelig aldrig steril, men det behøver den heller ikke være, siger han.

Bakterier i madrester

Der skal nemlig en vis mængde bakterier til, før vi bliver syge af at spise af vores tallerkener. Derudover skal de bakterier også vokse, før de er mange nok til at gøre os syge.

– Bakterierne sidder i madresterne. Så hvis man har fået fedt- og proteinrester af, er der ikke noget for bakterierne at formere sig i, siger Jens Kirk Andersen fra DTU Fødevareinstituttet.

Kilde: Cnet.

Powered by Labrador CMS