Vidste du det? Så ofte skal dette vaskes

Det er ikke alt, der trænger til en tur i vaskemaskinen, når det kun er blevet brugt en gang.

Udgivet Opdateret

Du har måske for vane at smide dine brugte jeans direkte i vasketøjskurven, når dagen er omme. Men det er ikke alt, der skal vaskes, når du kun har haft det på én gang.

Faktisk er det en fordel for noget tøj først at blive vasket efter hver tredje gang, du har haft det på. Det inkluderer blandt andet jeans.

Når du skal vaske tøj, afhænger tidspunktet for, hvornår du bør smide det i vaskemaskinen, af hvor mange gange, du har haft netop det stykke tøj på, skriver Good Housekeeping.

Anderledes er det for eksempelvis sengelinned, håndklæder eller lignende, der bør følge en regelmæssigt plan for, hvornår de skal vaskes.

I galleriet ovenfor kan du se en liste over, hvornår forskellige typer stof – altså tøj, linned, håndklæder og så videre – skal en tur i vaskemaskinen.

Når du skal vaske dine ting i vaskemaskinen, skal du sørge for at sortere. Det gælder ikke kun en sortering i forhold til farver. Sorteringen gælder også i forhold til, hvor meget stoffet kan holde til.

Efter en periode med mange vask i vaskemaskinen kan du med fordel også overveje at rense maskinen. Selv om dens funktion er at vaske noget rent, så er det ikke altid, at alle bakterier forlader maskinen efter endt vask. Du kan med fordel køre en vask med et rensemiddel eller bruge et program med meget høje temperaturer.

Så er vaskemaskinen næsten så god som ny til næste vask.

Powered by Labrador CMS