Voldtog og mishandlede sin egen datter – fra hun var syv

En 55-årig mand er idømt syv år fængsel for gentagne mishandlinger og voldtægt.

En 55-årig mand er blevet idømt syv års fængsel for voldtægter og mishandling af sin egen datter. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

En 55-årig mand fra Herning har i dag ved Retten i Herning fået en dom på syv år for årelang mishandling og voldtægter af særlig grov karakter. Begået mod hans egen biologiske datter.

Den 55-årige er dømt på baggrund af vidneafhøringer af den mishandlede og voldtagne datter, eks-konen, den sidste samlever og en række andre vidner.

– Vi har i alt haft 15 vidner. Blandt andet også hans to sønner, naboer og den sidste samlevers datter, siger Linette Lysgaard, senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

Linette Lysgaard oplyser, at der ikke er begået overgreb mod sidstnævnte. Det er der derimod mod moderen.

– De var samlevende i to år – overgrebene fandt sted det sidste år, siger senioranklageren.

Årelang mishandling

Også moderen til den mishandlede datter led under manden: Han blev fundet skyldig i at mishandle hende fra 1992 og frem til 2008.

Den 55-årige mand fra Herning blev altså dømt for i perioden 2001-2014 at have voldtaget og mishandlet sin dengang syv-årige datter indtil hendes fyldte 20. år. I alt i 13 år.

På tilsvarende måde mishandlede han sin eks-kone fra 1992 og indtil deres skilsmisse i 2008.

– Det hører så absolut til i den grovere ende, siger Linette Lysgaard.

Håbede på forvaringsdom

Senioranklager Linette Lysgaard er ikke helt enig i dommen – hun havde håbet på en forvaringsdom.

– Jeg er overrasket over, han blev frifundet for flere voldtægter (mod ekskonen) og når det er over så mange år, det er sket, tegner der sig jo et mønster, siger hun, og med det mener hun, at der er mulighed for gentagelser, når manden igen bliver sat på fri fod.

Kan han få behandling i fængslet?

– Han skal afsone i Herstedvester (fængslet Anstalten ved Herstedvester. red), hvor de med forsvaringsdomme også er indsat. Mon ikke, det er et vink med en vognstang, siger Linette Lysgaard og hentyder dermed til, at der er professionel hjælp til netop de med forvaringsdomme.

Retssagen blev holdt for åbne døre – dog blev de lukket under nogle vidneforklaringer.

Manden blev anholdt 3. marts 2016 og har siddet varetægtsfængslet frem til dommen blev afsagt. Retten bestemte i dag, at manden fortsat skal være varetægtsfængslet, indtil sagen er endeligt afsluttet. Der er indtil videre blevet brugt seks retsdage på sagen.

Den 55-årige ankede dommen til Landsretten på stedet.

Powered by Labrador CMS