Web-tv: Elefantfødsel nærmer sig

Udgivet Opdateret

Elefanthuset i Københavns Zoo får med al sandsynlighed en ekstra indbygger inden for det kommende døgn.

Det fortæller dyrepasser i Københavns Zoo Charlotte Vestergaard, der mener, at alle tegn tyder på, at den højgravide elefant Surin snart går i fødsel.

»Nu er det ved at være oppe over. Vi tænker, det måske bliver i nat eller måske endda lidt før. Jeg kan selvfølgelig ikke sige det med sikkerhed, men hun havde nogle træk onsdag morgen, der gjorde, at vi vurderer, det er meget tæt på,« siger Charlotte Vestergaard og uddyber:

»Da Surin i morges blev adskilt fra de andre elefanter, som er normal morgenprocedure, begyndte hun at brøle og skrige, fordi hun ikke kunne lide at være alene, og det er et tydeligt tegn,« siger dyrepasseren.

Elefantfødsler sker sjældent i Danmark. Faktisk er der kun fem nulevende elefanter rundt om i verden, der er født i Københavns Zoo. Det gør spændingen endnu større hos Charlotte Vestergaard:

»Vi går jo og venter på ungen i næsten to år, da elefanten er drægtig i 20-22 måneder. Derudover er det en stor og sjælden ting i Danmark, og det skaber en særlig stemning i Københavns Zoo, når der er en elefantunge på vej. Det er en meget lang proces at være med til, og nu håber vi, at alt er, som det skal være med elefantungen, når den kommer ud,« siger hun.

Det er anden gang, at Surin bliver mor. Første gang var i 2013, men da døde ungen umiddelbart efter fødslen på grund af en medfødt hjertefejl.

Denne gang håber Charlotte Vestergaard på en vellykket fødsel, ligesom hun håber, det er en hunelefant, som kommer til verden.

»Vi vil rigtig gerne have en hun, for så kan vi opbygge en familiegruppe, som er mest naturlig for elefanterne. Hvis det er en hun, kan den højest sandsynlig blive boende her i Københavns Zoo. Hvis det er en han, er fremtiden mere uvis, for når hannerne bliver mellem fire og seks år, vil de begynde at blive generende for hunflokken. Men nu må vi afvente situationen først, før vi beslutter, hvad der sker,« siger Charlotte Vestergaard.

Elefantunger vejer omkring 100 kilo ved fødslen og allerede en til to timer efter at være kommet til verden, kan ungen gå og følge med sin mor og resten af flokken.

Powered by Labrador CMS