Krammer og joker før semifinalebrag

Nikolaj Jacobsen har et godt forhold til Alfred Gislason, som står i spidsen for det tyske landshold

Udgivet Opdateret

KORT RESUME AF ARTIKLEN

Nikolaj Jacobsen og Alfred Gislason udviser gensidig respekt og venskab før EM-semifinalen.

De to trænere har en lang historie sammen, både som konkurrenter og kolleger i tysk håndbold.

Humor og kammeratskab prægede pressemødet, hvor de roste hinandens karrierer og præstationer.

Danmark og Tyskland står over for hinanden i en afgørende kamp om en plads i EM-finalen.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Hvis nogen var kommet til torsdagens pressemøde i Köln for at høre spidse kommentarer og verbale øksehug før EM-semifinalen i håndbold mellem Danmark og Tyskland, var de gået forkert.

Den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, har tydeligvis et godt forhold til islændingen Alfred Gislason, der sidder på Tysklands trænerbænk.

Der blev krammet på podiet både før og efter den 30 minutter lange seance, hvor de to trænere nærmest stod på hovedet for at rose hinanden til skyerne.

- Vi har kendt hinanden i mange år. Jeg er meget ældre end "Niko", men han havde en fantastisk karriere som træner i Bundesligaen med Rhein-Neckar Löwen og før det som spiller i Kiel, hvor han også gjorde det exceptionelt godt, siger Alfred Gislason.

- Siden har han gjort et fantastisk stykke arbejde for det danske håndboldlandshold. Tillykke til danskerne med ham, lyder det fra den tyske landstræner.

Nedstirrede hinanden

Da de to trænere på et tidspunkt fik et fælles spørgsmål fra salen, nedstirrede de hinanden med pokerfjæs og armene over kors, inden Nikolaj Jacobsen til sidst måtte overgive sig.

- Jeg er den yngste af os to, så jeg må hellere starte. Jeg kender min plads i hierarkiet, jokede han.

Fraregnet to år som islandsk landstræner har 64-årige Gislason arbejdet som toptræner i Tyskland uafbrudt siden 1997.

Adskillige gange

Her har Nikolaj Jacobsen oplevet ham som modstander adskillige gange.

- Jeg ved, han forstår lidt dansk, så jeg skal passe på, hvad jeg siger, begynder Nikolaj Jacobsen og fortsætter på tysk.

- Vi havde altid gode dueller mellem Rhein-Neckar Löwen og Kiel dengang. Under kampene var vi måske ikke så gode venner, men bagefter lykønskede vi hinanden, og hvis der var tid, drak vi en hurtig øl og talte lidt.

- Alfred er en fremragende træner, det har han bevist gennem mange, mange år i Kiel. Hans succeser behøver man ikke at diskutere. Han er en af de mest succesrige trænere nogensinde. Tyskland har en kæmpe kapacitet på bænken, fastslår Nikolaj Jacobsen.

Danmark og Tyskland kæmper om finalebilletten fredag aften klokken 20.30.

Powered by Labrador CMS