CHOK-NEDERLAG:

Rune færdig i Australien Open

Arthur Cazaux spillede en stor kamp, da han sendte Holger Rune ud af Australian Open

Udgivet Opdateret

KORT RESUME AF ARTIKLEN

Holger Rune tabte i anden runde af Australian Open 2023 til Arthur Cazaux med sætscorene 6-7, 4-6, 6-4, 3-6.

Arthur Cazaux, verdens nummer 122, leverede en overraskende præstation og er nu klar til tredje runde i sin grand slam-debut.

Rune, en top-10-spiller med fire ATP-titler, manglede energi og viste færre udbrud end sædvanligt i kampen mod Cazaux.

Dette nederlag markerer Runes bedste resultat i Australian Open, hvor han tidligere har nået ottendedelsfinalen.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Holger Rune er færdig i årets Australian Open.

6-7, 4-6, 6-4, 3-6 tabte den ottendeseedede dansker torsdag formiddag overraskende til verdens nummer 122, Arthur Cazaux, på Margaret Court Arena efter 3 timer og 23 minutters spil.

Den 21-årige franskmand servede sublimt og lavede langt færre uprovokerede fejl end Rune.

Cazaux, som debuterer i Australian Open, er dermed for første gang klar til tredje runde i en grand slam-turnering.

Rune manglede i en del af opgøret tilsyneladende noget af den energi og vildskab, der har gjort ham til top-10-spiller og vinder af fire ATP-turneringer i karrieren.

Det var især i de første tre sæt langt færre udbrud, end hvad man ofte har set i danskerens kampe.

Tredje gang

Det var Runes tredje optræden i Australian Open i karrieren, og ottendedelsfinalen i 2023 er med nederlaget til Cazaux stadig danskerens bedste resultat i turneringen.

Første sæt nærmest fløj afsted, da begge spillere var stærkt servende og ikke gav nogen breakbolde væk.

Det udløste en tiebreak, hvor Rune kom skidt fra land, da han lavede to kostbare fejl i egen serv, hvilket Cazaux straffede prompte ved at vinde tiebreaken 7-4.

Rune tog en øget fejlprocent med ind i andet sæt, og da Cazaux havde brudt til 1-0 og servet sig på 2-0, lod Rune sine frustrationer gå ud over dommerens stol. Den fik et dask, hvilket udløste en advarsel.

Holger Rune er den første spiller fra top-10, der ryger ud af årets Australian Open.

Viste moral

Rune viste lidt moral, da han efter to dobbeltfejl i træk afværgede to breakbolde og efterfølgende kæmpede sig til sin første breakbold i næste parti.

Men en bundsolid Cazaux kværnede videre i sikker stil, og da Rune ikke tilspillede sig flere breakbolde, gik også andet sæt til franskmanden.

Fik behandling

Rune fik efter tre partier i tredje sæt behandling - tilsyneladende for et problem med sit venstre knæ eller lår - men ellers forløb tredje sæt meget som første - med et minimum af åbninger for brud.

Men ved 5-4 til Rune begyndte fejlene også at melde sig hos Cazaux, og slutteligt blev et kikset passerslag straffet af Rune, der fik reduceret til 1-2 i sæt

Ilden blev tændt

I fjerde sæt var det som om, at ilden omsider blev tændt i Rune, og Margaret Court vågnede også endnu mere op. Desværre for danskeren var der også stadig fuld drøn på den hårdt arbejdende og stærkt spillende Cazaux.

Franskmanden brød til 1-0, afværgede ved 5-3 Runes eneste breakbold i sættet og gjorde siden arbejdet færdig med en forrygende baghånd på sin anden matchbold.

Powered by Labrador CMS