Trodsig Hjulmand trives godt i modvind

Dårlige præstationer har ført til kritik af Kasper Hjulmand, men den danske landstræner ryster ikke på hånden

Udgivet Opdateret

Kasper Hjulmand skabte dansk folkefest ved at føre landsholdet til EM-semifinalen i 2021. Samtidig kvalificerede han holdet til VM i 2022 i suveræn stil med ni sejre i ti kampe og en målscore på 30-3.

Men så knækkede filmen med et skuffende VM, og selv om Danmark fredag kan spille sig til EM 2024, har Hjulmand og holdet måttet lægge øre til meget kritik efter nogle sløje præstationer undervejs.

Det rammer dog ikke landstræneren. Tværtimod, mener han.

- Jeg har det jo faktisk godt, når det blæser lidt. Jeg har det rigtig fint, når nogen begynder ikke at tro på det, som jeg laver, siger den danske landstræner.

Giver ekstra energi

- Personligt er der noget i mig, der giver ekstra energi, når nogen begynder at tvivle. Så bliver jeg trodsig.

Han anerkender til fulde, at spillet ikke har været så godt som ved EM i 2021 eller kvalifikationen til VM i 2022. Selv om han også mener, at folk har tendens til at glemme, at der også i de gode tider var smuttere, ligesom der også har været udmærkede momenter - om end for få - det seneste års tid.

Det vigtigste for ham, når medierne flyder over med kritik, er, at spillerne og staben på landsholdet formår at holde fast i, hvordan de selv ser på tingene.

Som når han bliver beskyldt for at være konservativ og kun udtage gamle kendinge, men selv ved, hvor mange i truppen der ikke havde fået en landskamp, før han tog over.

Bruger det som benzin

Det lever han fint med. Faktisk bruger han det som sin egen benzin.

- Hvis nogen begynder at tvivle på en, eller begynder at putte forkerte etiketter på det, vi forsøger at gøre, så får jeg lyst til at bevise noget, forklarer den tidligere FC Nordsjælland-mestertræner, som ikke ville være det foruden.

Fedt, at folk har holdninger

- Det er det, som er fedt ved fodbold. At der er nogen, som har holdninger, og at medierne bidrager til det. Det er det, der gør, at fodbold er det største spil i verden. Det er fordi, der er plads til, at man kan diskutere det.

Blå bog: Kasper Hjulmand

Fodboldtræneren Kasper Hjulmand har stået i spidsen for FC Nordsjælland for sidste gang som cheftræner i denne omgang.

FCN havde meldt ud, at Flemming Pedersen skulle overtage holdet efter sæsonen. Efter mandagens udmelding bliver Pedersen dog ny cheftræner med det samme.

Bliv klogere på Kasper Hjulmand her:

* Navn: Kasper Hjulmand.

* Født: 9. april 1972 (46 år) i Aalborg.

* Aktiv karriere: Randers FC, Herlev og B93. Stoppede som 26-årig efter flere knæoperationer.

Trænerkarriere:

* 1999-2003: Lyngby (U18).

* 2003-2006: Lyngby (assistent og andetholdstræner).

* 2006-2008: Lyngby (cheftræner).

* 2008-2011: FC Nordsjælland (assistent).

* 2011-2014: FC Nordsjælland (cheftræner).

* 2014-2015: Mainz 05 (cheftræner).

* 2016-2019: FC Nordsjælland (cheftræner).

Titler og meritter:

* U18-DM 2002.

* Oprykning til Superligaen (2007).

* Pokalvinder (2010 og 2011 som assistent under Morten Wieghorst).

* DM-guld (2012).

* DM-sølv (2013).

* DM-bronze (2018).

Kilder: Transfermarkt, FC Nordsjælland og Ritzau.

De kritiske røster var især voldsomme efter 2-3-nederlaget i Kasakhstan og den hårdt tilkæmpede 2-1-sejr over verdens dårligste33 landshold, San Marino, senest.

Det er heller ikke ligefrem præstationer, Kasper Hjulmand eller spillerne har udtrykt stolthed over.

Ingen panik

Danmark kan fredag eller mandag kvalificere sig til den fjerde slutrunde i træk. Og derfor ser Kasper Hjulmand ingen grund til panik trods en del præstationer under par det seneste år.

- Hvis det her er modgang, at vi ligger, hvor vi gør, og for anden gang i træk kan vinde en kvalifikationsgruppe, så er det okay for dansk fodbold, hvis det er en bølge nedad, mener han.

Powered by Labrador CMS