Vi skal ikke hjem, vi skal videre!

Efter den med afstand bedste kamp i EM-kvalifikationen er Danmark slutrundeklar med 2-1 over Slovenien

Udgivet Opdateret

Danmark skal til EM i Tyskland næste år. Efter en lunken kvalifikation spillemæssigt leverede de danske spillere en helstøbt og fremragende præstation, da Slovenien blev slået 2-1 i gruppefinalen.

Faktisk afspejler den smalle sejr ikke, hvor stor forskel der var i spillet. I alle spillets facetter overmatchede Danmark gæsterne fra start til slut.

Holdet kan rejse til Nordirland til den sidste gruppekamp som gruppevinder, mens Slovenien og Kasakhstan i sidste runde skal kæmpe om den anden EM-billet.

Bedre end længe

Ud over den sædvanlige afspilning af "Freed From Desire" og sing-a-long til "Re-Sepp-ten" blev der tændt op under Parken med et fyrværkerishow fra stadionets tag. Måske et lille forsøg på at skabe den magiske aften, som både spillere og Kasper Hjulmand havde snakket om i dagene op til.

Og fra start lignede det 11 spillere, som var stærkt opsatte på at revanchere den rærlige indsats i San Marino senest. Der blev investeret i hvert eneste pres, løb og afleveringer brød kæder, og Slovenien blev trykket ned.

Alt i alt det bedst spillende landshold siden VM-kvalifikationen for mere end et år siden. Og belønningen kom midtvejs i halvlegen og kort efter et mål af Joakim Mæhle, som blev annulleret for offside.

Danmark er klar til EM i Tyskland næste sommer.
Danmark er klar til EM i Tyskland næste sommer.

Udligning

Efter flere tilløb til chancer fandt en stærkt spillende Victor Kristiansen selvsamme Mæhle med et løb til bagstolpen, hvor han kunne glide føringen ind.

Parken blev antændt. Spillet var godt, og billetten til EM var rykket endnu tættere på. Men der skal bare en enkelt fejl eller genialitet af modstanderen til, for at det hele kan ændre sig.

Bare fire minutter senere begik Danmark et klodset frispark på kanten af feltet. Den sendte Erik Janza flot over muren og i kassen. Nu hørtes kun 600 slovenske fans i den ene ende.

Uden at have produceret en egentlig chance kom gæsterne til pause med 1-1.

Overskud

Det danske hold havde dog fået den medvind spillemæssigt, som holdet har sukket efter. Slovenerne må til tider have følt, det var et Jürgen Klopp-trænet hold, som ramte dem med overfaldsfodbold.

BlĂĄ bog: Kasper Hjulmand

Fodboldtræneren Kasper Hjulmand har stået i spidsen for FC Nordsjælland for sidste gang som cheftræner i denne omgang.

FCN havde meldt ud, at Flemming Pedersen skulle overtage holdet efter sæsonen. Efter mandagens udmelding bliver Pedersen dog ny cheftræner med det samme.

Bliv klogere pĂĄ Kasper Hjulmand her:

* Navn: Kasper Hjulmand.

* Født: 9. april 1972 (46 år) i Aalborg.

* Aktiv karriere: Randers FC, Herlev og B93. Stoppede som 26-årig efter flere knæoperationer.

Trænerkarriere:

* 1999-2003: Lyngby (U18).

* 2003-2006: Lyngby (assistent og andetholdstræner).

* 2006-2008: Lyngby (cheftræner).

* 2008-2011: FC Nordsjælland (assistent).

* 2011-2014: FC Nordsjælland (cheftræner).

* 2014-2015: Mainz 05 (cheftræner).

* 2016-2019: FC Nordsjælland (cheftræner).

Titler og meritter:

* U18-DM 2002.

* Oprykning til Superligaen (2007).

* Pokalvinder (2010 og 2011 som assistent under Morten Wieghorst).

* DM-guld (2012).

* DM-sølv (2013).

* DM-bronze (2018).

Kilder: Transfermarkt, FC Nordsjælland og Ritzau.

Ikke en eneste duel blev forsømt, og mindre end ti minutter efter pausen, kom Danmark igen i front. Et mål skabt på mere hjerte end elegance. Bolden sprang lidt rundt i feltet, og til sidst landede den hos Thomas Delaney, som tæt under mål let kunne gøre det til 2-1.

Overskuddet på banen forplantede sig til lægterne, hvor olé-råbene allerede knap midtvejs i anden halvleg lød. Man sad med fornemmelsen af et dansk hold i total kontrol og på vej mod EM.

Ny selvtillid

Det sidste kvarters tid trĂĄdte slovenerne lidt frem og forsøgte at lægge et pres, men det havde danskerne ogsĂĄ helt styr pĂĄ. 

Slovenien kom aldrig i nærheden af en udligning. Tværtimod var 3-1 tæt på et par gange.

De mere end 35.000 tilskuere fik en velfortjent afsked med kvalifikationen, hvor bĂĄde fans og spillere mĂĄ have tanket fornyet selvtillid til sommerens slutrunde.

Powered by Labrador CMS