Vil tæve dansk verdensmester

Dina Thorslund håber på at møde Sarah Mahfoud i ringen. Sted og vægtklasse betyder ikke noget for hende

Udgivet Opdateret

De to største navne i dansk boksning er i øjeblikket kvinder, og et direkte møde i ringen bør kunne lade sig gøre, når begge parter ønsker det.

Det mener Dina Thorslund, der selv er dobbelt verdensmester i bantamvægt, mens Sarah Mahfoud meget vel kan være på vej mod en ny chance for at vinde et verdensmesterskab efter at have tabt sit VM-bælte sidste år.

Er ikke i tvivl

34-årige Mahfoud forsvarede lørdag aften sin WBC Silver-titel i fjervægt ved at besejre bokseveteranen Marcela Acuña fra Argentina.

En kamp, der blev overværet af landsmanden, som drømmer om en dansk duel.

- Det er helt sikkert noget, jeg håber på. Jeg er heller ikke i tvivl om udfaldet. Jeg vinder, lyder det selvsikkert fra Thorslund.

Det har tidligere været på tegnebrættet at sætte en dyst op mellem de to, og Mahfoud har også udtrykt stor interesse i at få det til at ske.

Dina Thorslund sidder på VM-bælterne i bantamvægt hos WBC og WBO. (Arkivfoto).

Kræver flere kilo

Thorslund tør dog ikke vurdere, hvor realistisk det er.

- Det ved jeg virkelig ikke. Jeg tror, Bettina Palle (Mahfouds promotor, red.) er den bedste til at svare på det spørgsmål. Forhåbentlig er det meget realistisk. Hvis to boksere vil møde hinanden, kan jeg ikke se, hvorfor det ikke skulle ske, siger hun.

Normalt bokser Mahfoud i en vægtklasse, der kræver en anelse flere kilo på kroppen, end den Thorslund har hentet sine største resultater i.

Ligeglad med vægtklasse

29-årige Thorslund, der er ubesejret i sine 20 professionelle kampe, er ligeglad med, hvordan de mødes.

- Jeg tager den i lige nøjagtig den vægtklasse, de vil have. Jeg tror ikke, det er mig, der har et problem med det, siger hun.

For 34-årige Mahfoud er det helt store mål at blive verdensmester igen, og lørdag tog hun et skridt på vejen dertil.

Har bevist mere

Det kan da også blive en fordel for et eventuelt danskerbrag, at begge stiller op som verdensmestre, selv om der ikke vil være titler på højkant.

- Jeg har bevist noget mere i min karriere, end hun har i sin. På den måde er jeg sådan set ligeglad, om hun er verdensmester eller ej. Men mediemæssigt er det federe for stævnearrangørerne at sige, at to verdensmestre skal møde hinanden, forklarer hun.

Mahfouds nederlag til Amanda Serrano i Manchester sidste år er hendes eneste i karrieren.

Dina Thorslund og Sarah Mahfoud

  • Dina Thorslund er dobbelt verdensmester i bantamvægt
  • Sarah Mahfoud er på vej mod en ny chance for at vinde et verdensmesterskab
  • Beide boksere har udtrykt interesse for et møde i ringen
  • Sarah Mahfoud har kun én nederlag i karrieren
Powered by Labrador CMS