200.000 russere står til at miste jobbet

Moskvas borgmester advarer om job-tab som følge af, at udenlandske virksomheder trækker sig under Ukraine-krig

Udgivet Opdateret

Cirka 200.000 borgere i Moskva er i fare for at miste deres job, efter udenlandske virksomheder har valgt at suspendere arbejdet eller helt at trække sig ud af det russiske marked.

Det siger byens borgmester, Sergej Sobjanin.

Det er Ruslands invasion i Ukraine der er årsag til, at vestlige virksomheder opgiver deres aktiviteter i landet.

Nyt program godkendt

- Ifølge vores estimater, så er cirka 200.000 mennesker i fare for at miste deres job. Det skriver Sobjanin i et opslag på sin blog.

Han fortæller videre, at der i sidste uge er godkendt et program til knap 283 millioner kroner, der skal understøtte beskæftigelsen i den russiske hovedstad.

- Programmet er først og fremmest beregnet på ansatte i de udenlandske selskaber, der midlertidigt har suspenderet deres operationer eller har besluttet at forlade Rusland, siger Sobjanin.

Vil få konsekvenser

De, der mister arbejdet, vil blandt andet kunne finde midlertidig beskæftigelse i sociale projekter. Det kan være i lokale organisationer eller i byens parkvæsen.

Økonomer tror, at de voldsomme vestlige sanktioner mod Rusland, der er besluttet som følge af angrebet på Ukraine, vil få store konsekvenser. De forventer, at landet vil havne i en dyb recession. Altså at landet bliver en del fattigere.

Flere hundrede tusind i Moskva står til at miste deres arbejde.
Flere hundrede tusind i Moskva står til at miste deres arbejde.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS