Affyrer nye missiler

Sydkoreas militær melder om ny nordkoreansk missilaffyring kort før 70-års-dag for afslutning på Koreakrigen

Udgivet Opdateret

Nordkorea har mandag aften lokal tid affyret to ballistiske missiler, som er landet i Det Japanske Hav, der ligger mellem Japan og halvøen Korea.

Det oplyser militæret i Sydkorea, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er tredje gang inden for en uge, at Nordkorea affyrer missiler. Senest affyrede Nordkorea krydsermissiler over Det Gule Hav natten til lørdag.

Sjældent besøg

Onsdag affyrede landet to ballistiske missiler, som landede i Det Japanske Hav.

Sidste uge modtog Sydkorea et sjældent besøg af en amerikansk ubåd bevæbnet med atomvåben.

Og en sydkoreansk flådebase modtog mandag besøg af en lignende amerikansk ubåd, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Ingen trussel

Det amerikanske militær oplyser mandag aften, at de nordkoreanske missilaffyringer ikke har udgjort nogen umiddelbart trussel mod hverken amerikanske soldater eller allierede. Det skriver Reuters.

Mandagens missilaffyring sker få dage før 70-års-dagen for afslutningen på Koreakrigen den 27. juli.

I forbindelse med Nordkoreas markering af dagen, modtager landet angiveligt sin første udenlandske delegation siden coronapandemien.

Iskoldt forhold

Delegationen består af politikere fra det kommunistiske parti i Kina, skriver det statslige nyhedsbureau i Nordkorea ifølge AFP.

Forholdet mellem Nord- og Sydkorea er i øjeblikket iskoldt.

Diplomatiet mellem de to lande er gået i stå, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har varslet, at landet vil sætte fart på udviklingen af nye våben - herunder taktiske atomvåben.

Styrker amerikansk samarbejde

De øgede spændinger mellem Nord- og Sydkorea har fået Sydkorea til at styrke sit militære samarbejde med USA.

Blandt andet har de to lande afholdt fælles militærøvelser.

Nordkorea affyrer med jævne mellemrum forskellige typer af missiler fra sit territorium mod havet enten øst eller vest for landet. Ofte beskriver det nordkoreanske styre missilaffyringerne som testaffyringer.

Nordkorea affyrer med jævne mellemrum forskellige typer af missiler fra sit territorium mod havet enten øst eller vest for landet. (Arkivfoto).
Nordkorea affyrer med jævne mellemrum forskellige typer af missiler fra sit territorium mod havet enten øst eller vest for landet. (Arkivfoto).

KIM JUNG-UN

Kim Jong-un er født 8. januar 1982, 1983 eller 1984. Han er nordkoreansk politiker og formand for Koreas Arbejderparti samt den tredje og yngste søn af den afdøde nordkoreanske leder Kim Jong-il og hans kone Ko Young-hee. Siden slutningen af 2010 har Kim Jong-un været set som tronfølger til landets lederskab og efter bekendtgørelsen af hans fars død, blev han udnævnt som den "store efterfølger" af nordkoreansk stats-tv.

Han er Daejang (general) i Koreas Folkehær. Kim siges at have studeret datalogi privat i Nordkorea.

Kilde: Wikipedia


Powered by Labrador CMS